Virtueel rennen voor stieren

Pamplona in feeststemming. Inzet: Virtueel rennen voor de stieren.


Het Museum Pamplona Museo del Encierro biedt de mogelijkheid om een virtuele vlucht voor stieren mee te maken. Handig voor mensen met verstand of zonder lef (hoe je het maar wilt noemen!) en die er niet voor voelen om door de straten in Spanje te rennen met een kudde stieren achter zich aan. Bezoekers van Pamplona Museo del Encierro bewegen op een loopband, en dragen een virtual reality bril waarmee ze door de computer gegenereerde beelden zien van stierenrennen. De stierenrennen van Pamplona, de bekendste in Spanje, worden elk jaar gehouden in juli. In totaal moesten dit jaar 43 mensen naar het ziekenhuis wegens verwondingen opgelopen tijdens de acht stierenrennen. De meeste gewonden hadden snijwonden, blauwe plekken en gebroken botten.

Meer foto’s staan hier

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.