Vliegen als Leonardo


Deze week opent Europa-Park de 4e nieuwe attractie van dit seizoen: ”Volo da Vinci”. Hierin vliegen bezoekers in de geniale vliegconstructies van Leonardo da Vinci een rondje van 300 meter over het meest sprookjesachtige deel van het park. De snelheid van de ”vliegmachine” kan men overigens met eigen spierkracht aanpassen.

De grootste droom van Leonardo da Vinci was om te kunnen vliegen. Een van zijn ideeën daarvoor was een soort vliegspiraal. Helaas bleek deze constructie niet luchtwaardig, maar diende het ontwerp wel als basis voor de hedendaagse helikopter. In Europa-Park komt da Vinci‘s droom na eeuwen uit en zal zijn vliegconstructie deze week het luchtruim kiezen.

De bezoekers die de vliegconstructie willen testen, verzamelen zich eerst in het atelier van de grote uitvinder. Hier kan men in een interactieve tentoonstelling met behulp van modellen en schetsen meer te weten komen over de geniale ideeën van Leonardo da Vinci. De echte ontdekkingsreis begint als men plaats neemt in de vliegconstructie. Op vijf meter hoogte zweeft men over andere attracties. In de gondel zijn verstelbare pedalen (voor grote en kleine gasten) aangebracht waardoor men de snelheid kan beïnvloeden. Bovendien zal hierdoor de propeller boven het voertuig gaan draaien. Aan boord zijn ook geluidsboxen aangebracht. Na drie minuten landt men dan weer veilig in het atelier.

”Volo da Vinci” vindt men in het Italiaanse themagebied van Europa-Park. De attractie is voor alle leeftijden en per gondel zijn er 4 zitplaatsen. ”Volo da Vinci” is de eerste monorail in een attractiepark waarbij de voertuigen zich onder de rail bewegen en waarbij voor het eerst ook een nieuwe techniek toegepast wordt die de onderlinge afstand tussen de gondels regelt. Naast deze attractie opende Europa-Park dit seizoen ook een Sprookjesbos, kinderattractie ”Piccolo Mondo” en het FoodLoop-Restaurant.
Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark met meer dan 100 attracties en shows, is in het zomerseizoen van 2011 geopend van 9 april tot en met 6 november, dagelijks van 9 tot 18 uur (langere openingstijden in het hoogseizoen). Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, kinderen tot en met 11 jaar betalen 32 Euro (op hun verjaardag hebben ze gratis entree!), volwassenen 36 Euro en 60-plussers en gehandicapten 32 Euro. Meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden vindt men op: www.europapark.nu

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.