Wandelaars botsen met toeristen

Drukte op de wegen vrijdag: Beter later vertrekken!


In de regio noord sluiten de basisscholen deze vrijdag hun deuren. Voor ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders begint dit weekend de vakantie. Ruim de helft daarvan gaat naar het buitenland. Maar de ANWB verwacht dat de files in Nederland dit weekend vooral te maken hebben met de intocht van de Vierdaagse in Nijmegen. Vrijdag is het de hele dag erg druk in en rond Nijmegen. Vooral op de A15 vanuit Gorinchem, de A50 vanuit Arnhem en Eindhoven, de A73 vanuit Venlo en de A325 vanaf Arnhem.

In het buitenland lijkt de situatie erg op die van het het afgelopen weekend. In Frankrijk staat zaterdag rond het middaguur zo’n 400 kilometer file. Lange files staan vooral op de A6/A7 Parijs – Lyon – Orange, op de A9 Orange – Spaanse grens en op de A10 Parijs – Bordeaux bij Orléans. Zondag 24 juli eindigt de Tour in Parijs. Er worden daarvoor geen snelwegen afgesloten.
In Duitsland begint de zomervakantie in Nordrhein-Westfalen. Druk wordt het vooral op de A1/A7 in de omgeving van Hamburg, op de A3 Frankfurt – Würzburg – Neurenberg, de A8 Stuttgart – Műnchen – Salzburg en op de A99, de Rondweg van München. Op het Nürburgring circuit ten noordwesten van Koblenz in de Eifel zijn dit weekend Formule 1 races. Bezoekers zorgen vooral zondag voor files op de A1 Keulen – Blankenheim, de A48 Koblenz – Daun en op de A61 Mönchengladbach – Koblenz.
In Oostenrijk is vertraging te verwachten op de A12 Kufstein – Innsbruck en op de route over de de Fernpas, de B179
In Zwitserland lopen de wachttijden voor de St. Gotthardtunnel (A2) zaterdag flink op en in Italië moeten vakantiegangers veel geduld hebben op de A22 ten oosten van het Gardameer in beide richtingen tussen Bolzano en Verona.

Evenementen in Nederland met kans op files:
Intocht Nijmeegse vierdaagse vrijdag 22 juli.
Tilburgse Kermis van vrijdag 22 t/m zondag 31 juli.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.