Wie bouwt de langste stranddijk?

Schepjes mee!


Op zondag 31 juli 2011 vindt voor de tweede keer De Nationale Stranddijkendag op het strand van IJmuiden plaats. De Nationale Stranddijkendag is een typisch Hollands, jaarlijks terugkerend strandevenement en recordpoging waarbij kinderen, ouders en opa’s en oma’s op de Nederlandse stranden een steeds langere aaneengesloten dijk van zand bouwen tussen de eb- en vloedlijn. Met deze actie willen de organisatoren de rest van de wereld laten zien dat Nederland van schoon houdt. Want hoe meer deelnemers, hoe meer aandacht voor schone energie en een schoon milieu.

Dit jaar wordt geprobeerd 250 meter te halen. Al in 2018 wil de organisatie een lange dijk bouwen van Hoek van Holland tot aan Den Helder. Het record volgens het Guiness Book of Records is gevestigd in de Oekraine (Kiev) in 1964 en staat op ruim 41 kilometer. Gaan we dit record straks verbreken? “The Dutch are doing it again!” Aanvang en locatie: 12.30 uur bij paviljoen Noordzee, Kennemerstrand 178, 1976 GA IJmuiden. Deelname is gratis, maar neem wel zelf schepjes en emmers mee. www.stranddijkendag.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.