Durf je altijd in het buitenland te wonen?

Durf je altijd in het buitenland te wonen? 9

Waarom niet áltijd in Venetië wonen?

Reizend door het glooiende Italiaanse landschap onderweg naar Venetië zie je links en rechts naast de weg half vervallen panden. Dromend zie je jezelf met hamer en cement in de weer: Hier zou ik altijd wel willen wonen. Lekker niks doen, in de zon liggen, eigen zwembad in de tuin… Maar als puntje bij paaltje komt, zou je het dan écht durven of wíllen? Het blad Psychologie heeft een test gemaakt waarbij je in vijf minuten kunt bepalen of het iets voor je is om de Hollandse polder definitief achter je te laten.

 

Het is niet zomaar een onderzoek: De test is een verkorte versie van de Multiculturele Persoonlijkheids Vragenlijst van Karen van der Zee (Rijksuniversiteit Groningen) en het Koninklijk Instituut voor de Tropen, afdeling Intercultural Management & Communicatie.

De Reislijder: Dit is niks voor mij. Na een jaar zou ik rijp zijn voor een inrichting. Dan mis je toch de stampot boerenkool, het schaatsen, de roddel en achterklap op het kantoor. Bovendien: Wat moet je doen als je maanden alleen maar in de zon hebt gelegen en alleen gedobberd in je chloorbad?

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.