Enkeltje vliegen 4x zo duur…

Voordat je plaatsneemt in je vliegtuigstoel kun je nog heel wat vergelijken.


De tarieven van een enkele reis per vliegtuig vallen vaak een stuk hoger uit dan de totaalprijs van een retourtje op hetzelfde traject, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite StedenTripper.com. Bij de grotere aanbieders kan een enkele reis zelfs bijna viermaal zo duur zijn als dezelfde vlucht op retourbasis.

StedenTripper onderzocht steeksproefgewijs de tarieven van een groot aantal vluchten van veertien Europese aanbieders. Bij tien vliegtuigmaatschappijen bleek het boeken van een retourtje vaker dan eens voordeliger dan een enkele reis. Enkel bij de lowcost airlines, waaronder Ryanair en Transavia, werden weinig of geen verschillen geconstateerd.

Bij de tien aanbieders met prijsverschillen, bedroeg het gemiddelde verschil tussen een retourticket en een enkele reis 52 procent. Hierbij kon de besparing door het boeken van een retourtje oplopen tot wel 1.400 Euro, en eenmaal werd een verschil van 380% gemeten.

De oorzaak van de enorme prijsverschillen is niet duidelijk. “Sommige maatschappijen bieden enkele reizen alleen aan via business class,” weet Erik Lammers van StedenTripper.com. “Dit is echter niet bij elke aanbieder het geval. Ook de gedachte dat maatschappijen graag hun vliegtuigen zo vol mogelijk willen hebben lijkt niet op te gaan. Een prijsverschil is dan inderdaad logisch, maar wij konden regelmatig twee retourtjes boeken, en nóg goedkoper uit zijn dan bij een enkele reis,” aldus Lammers. Ook navraag bij een aantal maatschappijen leverde geen eenduidige verklaring voor de prijsverschillen op. Meer informatie over het onderzoek, inclusief een aantal vergelijkingsvoorbeelden, is te vinden op http://www.stedentripper.com/blog/4691/vliegticket-enkele-reis-retour/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.