Fransen bouwen replica fregat

Een poster van het fregat.

In de Franse havenplaats Rochefort wordt hard gewerkt aan de replica van het 18e-eeuwse fregat Hermione. Het schip bracht in 1780 Gilbert du Motier, beter bekend als markies de Lafayette, naar Amerika. Na 38 dagen kwam de Hermione aan in Boston, waar de Fransman met open armen werd ontvangen. De Franse aristocraat hielp de Amerikanen met hun onafhankelijkheidsstrijd tegen de Engelsen. Hij was een persoonlijke vriend van George Washington. Ook speelde Du Motier een belangrijke rol tijdens de Franse Revolutie. Hij is ’wereldberoemd’ in zowel Frankrijk als de Verenigde Staten. De bouw van de replica van de ranke driemaster Hermione begon in 1997 en moet met een jarenlange vertraging in 2015 zijn afgerond. Zo duurde het zoeken naar 3000 geschikte eikenbomen langer dan gepland. De kosten bedragen circa 22 miljoen euro. De Hermione is 46 meter lang, ruim elf meter breed en heeft een diepgang van bijna zes meter. Het origineel zonk in 1793 nabij Nantes.

via De Telegraaf

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.