Niet 1 maar 4 zwarte zaterdagen

Met TomTom kom je overal...


De zwarte zaterdag bestaat niet meer; op basis van gegevens van TomTom HD Traffic over 2010 blijkt dat vakantiegangers nagenoeg iedere zaterdag vanaf eind juli tot en met eind augustus rekening moeten houden met buitensporige drukte en files op de wegen naar – en van Zuid-Frankrijk.

De drukste weekenden van 2010, in totale kilometers file op alle wegen, binnen Frankrijk:
1. 7 augustus 1828,1 km file
2. 14 augustus 1798,7 km file
3. 31 juli 1671,4 km file
4. 21 augustus 1612,1 km file

In een weekend buiten de zomermaanden staat er normaal gezien tussen de 300 en 500 km file, op zwarte zaterdagen staat er totaal twee tot zes keer meer file dan normaal. De statistieken van 2010 laten zien dat er niet één maar liefst vier zwarte zaterdagen zijn. De grootste files van 2010 stonden vorig jaar op zaterdag 31 juli tussen Air de Savasse en Chanas (op de Route du Soleil ten zuiden van Lyon) 80,1 km file richting het zuiden en bij Perpignan aan de Middellandse Zee stond op dat moment nog eens 52,3 km. Op zaterdag 14 augustus stond er ten zuiden van Lyon 50,2 km richting het noorden.

TomTom HD Traffic is gebaseerd op de positiebepaling van anonieme GSM-gebruikers, TomTom LIVE gebruikers met een TomTom iPhone app of een navigatiesysteem en de publieke verkeersinformatie. Daarmee kan er exact worden gezien waar een file begint en stopt en hoe deze gaandeweg ontwikkeld. TomTom HD Traffic dekt tot 99,9% van alle wegen inclusief de binnen wegen in dorpen en steden, secundaire wegen en hoofd wegen. Bestuurders die gebruikmaken van TomTom HD Traffic kunnen hun reistijd nu al met gemiddeld 15% verminderen.

TomTom HD Traffic is in Europa beschikbaar voor TomTom LIVE abonnees in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. TomTom HD Traffic is beschikbaar via onder andere de LIVE TomTom-navigatiesystemen als betaalde dienst, de gratis verkeersinformatie http://tomtom.com/livetraffic en online routeplanner http://routes.tomtom.com.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.