“Noorwegen heeft mooiste natuur”

"Noorwegen heeft mooiste natuur" 9

Noorwegen heeft volgens onderzoek de mooiste natuur.


Als het gaat om natuur en landschap vinden Nederlanders Noorwegen het mooiste Europese land. Frankrijk komt op de tweede plek en Oostenrijk staat op drie. Dat blijkt uit een onderzoek van het magazine Roots. Dit nieuwe natuurmagazine verschijnt deze week voor het eerst. Opvallend aan de positieve beoordeling van Noorwegen is dat vooral het imago een grote rol speelt. Van de mensen die Frankrijk mooi vinden is 96% er ook daadwerkelijk geweest. Voor Noorwegen is dit minder dan de helft. Nederland scoort met een vijfde plaats in de middenmoot.

De top 10 van mooiste Europese natuurlanden ziet er als volgt uit:
1. Noorwegen 27%
2. Frankrijk 25%
3. Oostenrijk 18%
4. Zwitserland 16%
5. Nederland 13%
6. Zweden 12%
7. Italie 11%
8. Duitsland 10%
9. Ierland 8%
10. Spanje/UK 8%

75 keer per jaar
Nederlanders houden erg van de natuur, blijkt uit het onderzoek. 90% noemt zich een echte natuurliefhebber, 97% zoekt graag de natuur op en doet dat ook vaak: gemiddeld 75 keer per jaar. Bos en strand zijn favoriet en ook de eigen tuin scoort ook hoog. En met de liefde voor de natuur groeit ook de voorkeur voor biologisch, streek- en seizoensgebonden eten.

Innerlijke rust
Het magazine Roots sluit aan op die trends. “Roots speelt in op het toenemende verlangen om terug te keren naar de basis, de innerlijke rust die je vindt in de natuur,” zegt hoofdredacteur Fanny Glazenburg. “Dicht bij de natuur, dicht bij jezelf – dát is Roots. Dat er meer behoefte is aan de natuur, blijkt wel overduidelijk uit dit onderzoek.” Roots, dat maandelijks zal verschijnen, besteedt aandacht aan al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Met: natuurfotografie, koken met eerlijke ingrediënten, natuur in de stad, wandelroutes, beste adressen voor natuurproducten. Het nieuwe natuurmagazine wordt uitgegeven door Sanoma Media en ligt in de winkel voor € 5,95. Vanaf nu is er tevens een nieuwe site: www.rootsmagazine.nl. Op deze site kunnen bezoekers hun eigen natuurfoto’s uploaden en die van anderen bekijken. Roots is ook te volgen op twitter: www.twitter.com/roots_nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.