ZOOmeravonden in Emmen

ZOOmeravonden in Emmen 9

De giraffes verheugen zich alweer op de volgende zomeravond. Foto Dierenpark Emmen/ Rob Doolaard


Iedere zaterdag tot en met 20 augustus blijft het centrumdeel van het dierenpark Emmen open tot 21.00 uur voor een ZOOmeravond. Dan blijven olifanten, apen, leeuwen en andere dieren buiten genieten van een “Zwoele Zoomeravond”. De bezoekers wandelen langs de dieren of gaan op een terrasje zitten kijken, hoe de dieren zich gedragen. Ook voor giraffes, neushoorns en tijgers is het namelijk verrassend dat ze tot laat in de avond op mogen blijven. Dierenverzorgers zijn aanwezig om te vertellen over de grootste olifantenkudde van Europa en uiteraard over Zulu en zijn leeuwinnen.

Natuurlijk zijn er ook extra activiteiten, zoals optredens van verhalenverteller Stan Fritschy en ontmoetingen met een ontdekkingsreiziger, die bij zijn Afrikar bijzonderheden vertelt over de bewoners van de Afrikasavanne. Kinderen kunnen hun haren laten vlechten tot een echt Afrikaans kapsel. Tegelijk kunnen de ouders een kijkje achter de schermen nemen in de dieetkeuken, waar de maaltijden van alle dieren worden bereid. Wie daar honger van heeft gekregen, kan bij het Safarirestaurant terecht bij de barbecue. Bovendien is er de zoektocht naar de in het park verborgen schat, die een ZOOmeravond extra spannend kan maken.

De Zoomeravond eindigt met het boeiende schouwspel van dieren, die aan het eind van de avond naar hun nachtverblijf gaan. Vanaf 16.00 uur geldt een speciaal avondtarief van € 14,-, maar wie overdag al komt, mag de hele avond blijven. Kijk voor andere bijzondere activiteiten op www.dierenparkemmen.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.