Beste wandelgids van NL?

Beste wandelgids van NL? 9

Wandelend door Nederland.


De jury van de Wandelroute van het Jaar roept iedereen op wandelroutegidsen voor te dragen die mee kunnen dingen naar de prijs voor de Beste Wandelroutegids van het Jaar. Deze prijs – de Wandeltrofee 2012 – wordt zaterdag 11 februari 2012 tijdens de 8e Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI uitgereikt.

Alle in het Nederlands gepubliceerde gidsen met kwart-, half-, heel- of meerdaagse lijn- of rondwandelingen die tussen 1 september 2010 en 1 september 2011 in digitale of papieren vorm zijn verschenen, kunnen naar deze Wandeltrofee meedingen. Voorwaarde is wél dat de routes voor het grootste deel over Nederlandse bodem lopen. Bewegwijzering van de routes in het veld is een pluspunt maar geen voorwaarde. Dit geldt ook voor een thematische opzet van de route of routes. Naast ‘klassieke’ gidsen komen ook wandelbrochures en digitale wandelgidsen in aanmerking.

Een jury beoordeelt alle inzendingen op onder meer leesbaarheid, kaartmateriaal, vormgeving, originaliteit en – met behulp van ‘nalopers’ – eventuele bewegwijzering in het veld.
De jury bestaat dit jaar uit:
1. Fokko Bos, boekhandelaar en mede-eigenaar van reisboekhandel Pied à Terre in Amsterdam;
2. Tom Kooiman, redacteur bij Wandelkrant te voet;
3. Vladimir Mars, routemaker van Bureau Lopende Zaken;
4. Joost Vermeulen, zelfstandig reisjournalist.

De jaarlijkse Wandeltrofee (een glazen kunstwerk met inscriptie) wordt opnieuw ter beschikking gesteld door de Fiets en Wandelbeurs, die ook de organisatie van deze prijs voor haar rekening neemt. Voor het aanmelden van routes, suggesties en vragen kunt u terecht bij Joost Vermeulen, secretaris van de jury: Postbus 59377, 1040 KJ Amsterdam, e-mail: wandelen@fietsenwandelbeurs.nl. Deadline aanmelding: 1 oktober 2011.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.