Vakanties zorgen voor Turks bos

Vakanties zorgen voor Turks bos 9
De in 2000 opgerichte vliegmaatschappij Corendon maakt serieus werk van het CO2-compensatieprogramma. In een jaar nadat het concept werd gelanceerd werden door de maatschappij ruim 100.000 jonge bomen geplant. Voor een bedrag van €2,50 per boom kunnen passagiers de uitstoot die gemoeid is met hun vlucht compenseren (retourvlucht Antalya – Amsterdam is met 2 bomen gecompenseerd). Atilay Uslu – CEO Corendon: “Corendon is de enige touroperator in Nederland waar je de mogelijkheid hebt om tijdens het boekingsproces bomen te kopen voor de aanleg van bossen in Turkije. Onze ambities met Corendon Duurzaam zijn groot. 2012 zal in het teken staan van de 400 jarige handelsbetrekkingen Turkije-Nederland, voor ons een reden te streven naar 400.000 bomen dat jaar.”

Corendon streeft naar de aanleg van een compleet bos in Turkije. In samenwerking met de Turkse stichting TEMA wil de organisatie hiermee de bodemerosie in de omgeving van Antalya en Pamukkale aanpakken. Meer informatie op www.corendonduurzaam.nl

[ADVERTENTIE] Als u op vakantie wilt naar Turkije kan het de moeite waard zijn om eerst de prijzen van de verschillende reisaanbieders te vergelijken. Vaak kunt u zo tot honderden euro’s besparen op uw vakantie naar Turkije. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Alanya, Antalya en Marmaris. Ook in de steeds bekender wordende Turkse badplaats Side heeft u keuze uit diverse hotels en resorts.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.