De zes seizoenen van Lapland


In Nederland lijkt het tegenwoordig wel alsof de 4 gebruikelijke seizoenen niet meer zo duidelijk te definiëren zijn. In Lapland bestaat een jaar zelfs uit 6 verschillende seizoenen! Vooral in de winterperiode is er veel onduidelijkheid over wat men kan verwachten. Wanneer is er nu het meeste kans op Noorderlicht, wanneer zijn de bomen nog strak bevroren, wanneer gaat de sneeuw smelten, wanneer is het heel koud en wanneer is het licht of juist donker? Allemaal vragen waarop niemand het exacte antwoord kan geven, want in Lapland is het de natuur die bepaalt. De organisatie Scandinavion Wintersports gaat op een speciale pagina in op de vraag “Welke periode is het meest geschikt voor een reis naar Lapland?”.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.