Duizelig in China

Duizelig in China 9
Wie een reis naar China onderneemt en in Guangzhou komt moet de stoute schoenen aandoen en de 450 meter hoge tv-toren in die stad beklimmen. Daar bovenop hebben de Chinezen namelijk een reuzenrad gerealiseerd. Het rad bevindt zich op 450 meter hoogte en is daarmee meteen het hoogste ter wereld. Als je naar de top van de Canton Tower gaat, kan je een ritje maken in deze gloednieuwe attractie. Zestien transparante cabines draaien rond op het dak en bieden plaats aan 96 personen. De gondels zweven niet in de lucht maar draaien rondjes en overbruggen daarbij een miniem hoogteverschil. Toch is de attractie daarom niet minder spectaculair. Het blijft de ‘hoogste’ in zijn soort ter wereld en het uitzicht vanuit de cabines op de miljoenenstad Guangzhou is adembenemend. Een rit duurt zo’n 40 minuten en een ticket kost 14 euro.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.