Fijn proeven in Franstalig België

Fijn proeven in Franstalig België 9
Culinaire fijnproevers en lekkerbekken opgelet! In 2012 staat in Franstalig België een nieuw toeristisch jaarthema centraal: het Jaar van de Fijnproevers in Wallonië en Brusselicious in Brussel. Hiermee zet het Zuiden van België een van haar grootste troeven in de schijnwerper: lekker eten en drinken. Er worden vooral lokale producten en streekgerechten gebruikt. Profiteer van het gastronomisch jaar in Wallonië en Brussel in 2012 en 2013 en bezoek de culinaire evenementen, demonstraties en bierproeverijen.

Mosselen, friet, pralines en spruitjes. Deze producten zijn onlosmakelijk verbonden met de Brusselse gastronomie. In 2012 viert Brusselicious de fijnproeverij met diverse evenementen. Talloze restaurants pakken uit met speciale menu’s en acties. Het hele jaar rijdt de Brussels food tramway door de Brusselse straten. Deze tram wordt omgevormd tot restaurant. Terwijl je dineert, ontdek je in twee uur de Belgische hoofdstad. Stil de culturele honger in een expositie van stillevens met exotisch fruit en wild, maaltijden van goden of banketten van burgers van de collecties van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Meer informatie over Brusselicious, www.brusselicious.be.

Gastronomie in België is een kunst. Het Jaar van de Fijnproevers – of Année des Saveurs – past bij het joie de vivre van het zuiden van België. Elke provincie, gebied, stad of dorp heeft eigen streekproducten. Denk aan de Ardennerham, Luikse wafels, lekkere kazen, mooie abdij- en trappistenbieren. Waar je ook bent in België, er is altijd een streekbier te vinden. Vaak zijn deze alleen lokaal te koop. Kijk of de plaatselijke brouwerij een rondleiding of proeverij organiseert. Kleine, sfeervolle restaurants of café’s met het speciale keurmerk Bistrot de Terroir serveren lokale producten en gerechten. Het personeel kan bovendien adviseren over wat er in de omgeving te doen is. Meer informatie over Bistrot de Terroir: www.bistrotdeterroir.be, over het Jaar van de Fijnproevers in Wallonië: www.belgie-toerisme.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.