Herfstvakantie in Italië

Op ontdekkingsreis in de Italiaanse bergen.


Plezier voor het hele gezin. Dat is waar Val Gardena in Italië aan dacht bij het organiseren van nieuwe en leuke outdoor activiteiten waardoor jong en oud een fijne vakantie beleeft. Dat ligt niet alleen aan de 300 dagen zon per jaar, maar vooral ook aan de leuke, gezinsvriendelijke sfeer. De drie dorpen, Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich) hebben voor de herfstvakantie elk een aantal leuke activiteiten opgezet zoals spannende wandeltochten waarbij je opzoek gaat naar de dieren die in de Alpen leven, klimmen, zwemmen of een kookcursus volgen met het hele gezin.

Avontuur in de natuur
Kinderen zijn welkom om samen met onze begeleiders allerlei activiteiten in de natuur te ondernemen. Ze gaan vissen, klimmen en nog veel meer. Ook brengen ze een bezoek aan de boerderijen waar ze zien hoe de boer zijn werk doet en kunnen ze knuffelen met de dieren van de boerderij. Prijs 35 euro voor een hele dag. Benodigdheden: Wandelschoenen, hoed/bescherming hoofd tegen de zon, winddichte jas, rugtas met een snack en een flesje water, schone sokken.

Met het hele gezin zelf lokale lekkernijen maken
Kinderen en volwassenen bewijzen zichzelf als ware kok tijdens de kookcursus in de banketbakkerij van S. Cristina. De bakker geeft je tips en leert je trucs zodat je de volgende keer zelf thuis aan de slag kunt gaan. Na afloop mag je je eigen gebakken lekkernij meenemen. Iedere dinsdag. Duurt maximaal drie uur, prijs 30 euro pp.

Wildlife spotten met een expert
Er zijn veel plekken in de Dolomieten waar je dieren kunt spotten die zich eigenlijk niet zo vaak laten zien. Dankzij de expert word je door de ongerepte natuur van natuurpark ‘Puez-Odle’ geleid en vertelt deze je alles over de flora en fauna. Iedere woensdag. Duur vier uur, kosten 15 euro per persoon. Benodigdheden: Wandelschoenen, warme en donkere kleding, flesje water.

Val Gardena (1226 – 2700m hoogte), liggend in het hart van de Dolomieten, is een vallei in Zuid-Tirol bestaande uit 3 dorpjes, Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich). De Italiaanse Dolomieten zijn vanwege hun uitzonderlijke schoonheid door de UNESCO aangewezen tot cultuur- en natuurwonder en staan op de Werelderfgoed lijst. Val Gardena is één van de valleien die in de Dolomieten ligt. Zowel in de zomer als in de winter is het in Val Gardena zeer aangenaam. Consumenten vinden meer informatie over de activiteiten die Val Gardena biedt op www.valgardena-active.com

0

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.