Herfstwandeling door België


Toerisme Provincie Antwerpen is meer dan halfweg haar ambitieuze wandelproject: de realisatie van twaalf wandelnetwerken in de provincie Antwerpen tegen eind 2012, goed voor maar liefst 4000 kilometer wandelplezier. De provincie zal dan als eerste in Vlaanderen haar wandelnetwerk klaar hebben. Het nieuwe wandelknooppuntennetwerk Kempense Hoven is nummer 7 in de rij. Het netwerk serveert een mix van natuur en erfgoed.

Dirk Yzewyn, directeur Toerisme Provincie Antwerpen: “Opmerkelijke natuur vind je bij elk netwerk. Blikvangers ditmaal zijn de ‘hoven van playsantie’, de vroegere buitengoederen van de stedelijke burgerij en kastelen van plaatselijke landadel. De talrijke fraaie kasteeldomeinen liggen vaak in een al even mooi kader. Die combinatie van erfgoed en groen is erg geslaagd.”

2011 is een druk wandeljaar voor de provincie Antwerpen. In het voorjaar presenteerde TPA wandelknooppuntennetwerk Kempense Heide, ruim 500 kilometer prima wandelpaden tussen de stad Antwerpen en de grens met Nederland. In de loop van november volgt het wandelknooppuntennetwerk Kempense Landduinen in de regio Balen, Geel en Meerhout. Bovendien werden wandelknooppuntennetwerken de Merode en Land van Stille Waters uitgegeven in de TPA-lay-out. Ook wandelknooppuntennetwerk Kempense Heuvelrug volgt nog dit najaar in een gloednieuwe lay-out en het netwerk Rivierenland is na anderhalf jaar reeds toe aan haar tweede editie.

2012 kondigt zich nog drukker aan met de realisatie van de 4 laatste netwerken, waaronder de tweede fase van het netwerk Kempense Kolonies. Eind augustus werd de eerste fase daarvan al ingehuldigd. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Met financiële steun van Vlaanderen en Europa kunnen we het wandelproduct in onze provincie kwaliteitsvol uitbouwen. We leven in een tijd van hoge werkdruk en overvolle agenda’s. Maar we merken dat toch steeds meer mensen kiezen voor een gezonde en deugddoende wandeling. Niet alleen de geoefende stapper, maar ook families met jonge kinderen of vrienden die samen op weekend trekken. Voor hen allemaal vormt het polyvalente en gebruiksvriendelijke wandelnetwerk de gedroomde formule.”

De kaart van het wandelnetwerk Kempense Hoven is te koop (8 euro) bij de toeristische infokantoren van bovenvermelde gemeenten. Online bestellingen en extra wandelsuggesties op www.antwerpsekempen.be.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.