Kerst in Paleis het Loo

Kerst in Paleis het Loo 9

Feest mee met de Oranjes.


Vanaf 17 december 2011 is in Paleis Het Loo traditiegetrouw de sfeervolle presentatie “Kerst op Het Loo” te zien. Met feestelijk gedekte tafels, kerstbomen en groenversiering geeft het museum in de periode rond Kerstmis bezoekers een indruk van 300 jaar kerstfeest bij de Oranjes.
Zoals voorgaande jaren staan in het paleis kerstbomen in verschillende stijlen opgesteld. De ‘Victoriaanse’ kerstboom in de kamer van koning Willem II is voorzien van een dikke laag watten, om een ‘witte kerst’ te suggereren, en de boom van prins Hendrik hangt naar Scandinavisch gebruik vol met natuurlijke materialen als vruchten, strofiguren en zandkoekjes.

De zilveren kerstballen en slingers van koningin Wilhelmina zijn nog altijd bewaard gebleven en sieren een kleine dennenboom, in een formaat dat zij zelf kon optuigen. Daarnaast zijn de paleisvertrekken versierd met guirlandes, dennengroen en vele geurende planten, afkomstig uit de kassen en Oranjerie van Paleis Het Loo. Op het voorplein doet een metershoge kerstboom, feeëriek verlicht met talloze lampjes, dienst als blikvanger.
Ook zijn er weer in verschillende vertrekken tafels feestelijk gedekt, met koninklijk zilver, porselein en glinsterend kristal op prachtig damast, aangevuld met ragfijn suikerwerk en gekonfijte vruchten. Deze presentatie is mogelijk dankzij de medewerking van de Dienst van het Koninklijk Huis in Den Haag. In de Westvleugel van het paleis is de tentoonstelling “Oranje Boven!” te zien, met vele honderden souvenirs die herinneren aan gebeurtenissen rond het Huis van Oranje.

Tijdens beide kerstdagen worden vele belangstellenden verwacht. Rolstoelgebruikers wordt geadviseerd Paleis Het Loo in de ochtenduren te bezoeken.

Entree € 12,50 p.p., 6 t/m 17 jr. € 4,00 p.p., kinderen t/m 5 jaar en houders Museumkaart gratis, Informatie: 055-5772400 of www.paleishetloo.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.