Máxima opent Dutch Design-expo

Een voorbeeld van Dutch Design.


Prinses Máxima der Nederlanden opent maandag 24 oktober 2011 in Eindhoven de expositie Spring; over topdesign, talent en inspiratie. De Dutch Design Week (DDW) viert hiermee haar tienjarig jubileum.

De expositie in het Designhuis, gepresenteerd door DDW en Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, toont verbindingen tussen ontwerpers. Wie leerde van wie en wie vormt de inspiratiebron voor de ontwerpers van vandaag. Ontwerpers die allemaal begonnen in Eindhoven, zoals Richard Hutten, Jurgen Bey, Piet Hein Eek, Wieki Somers, Corien Pompe en Monika Mulder tonen eigen werk maar ook werk van hun ‘beïnvloeders’. Daarnaast schuiven ze een volgens hen jong, getalenteerd en onbekend ontwerper naar voren. Naast de tentoonstelling bezoekt Prinses Máxima ook de Dutch Design Awards expositie en DDW Kids, waar kinderen kennis maken met ontwerp en technologie.

DDW vindt plaats van 22 tot 30 oktober op 65 locaties in de stad en laat voornamelijk conceptueel, industrieel en experimenteel werk zien van meer dan 1800 gevestigde ontwerpers en nieuwe talenten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.