Met de trein naar bierfeesten

Met de trein naar bierfeesten 10“O’zapft is”, de kreet waarmee het eerste biervat van het Oktoberfest traditioneel wordt aangeslagen, klinkt dit jaar op 17 september. City Night Line, de nachttrein van de Deutsche Bahn, brengt bezoekers uit Nederland direct naar het hart van de Beierse hoofdstad voor een dagexcursie naar het bekende volksfeest. Vertrek ‘s avonds uit Amsterdam, Utrecht of Arnhem en kom ’s morgens uitgerust en uitgeslapen aan in het feestvierende München.

Met circa 6,7 miljoen bezoekers was het Oktoberfest in München vorig jaar het drukstbezochte volksfeest van Duitsland. Naast pretzels, bierpullen en volksmuziek horen ook de feestelijke intocht van de Wiesn-Wirte en de traditionele optocht van de klederdracht- en schuttersverenigingen bij het Oktoberfest. Breng een bezoek aan één van de 80 attracties of proef een lokale lekkernij, zoals de typisch Beierse Schmankerl. Bezoekers in Dirndl en Lederhosen zijn welkom van 17 september t/m 3 oktober 2011.
Een enkele reis met City Night Line naar München vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem is beschikbaar vanaf 49 euro per persoon in een couchetterijtuig en vanaf 69 euro per persoon in een slaaprijtuig. Voor meer informatie over City Night Line en boekingen: www.citynightline.nl, NS Hispeed op de grotere stations of via 0900 9296 (0,35 euro/min), Treinreiswinkel, telefoon 071 513 7008.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.