Met kids naar Barcelona


In de nieuwe kinderreisgids KidsKompas Barcelona beschrijven auteurs Dagmar Jeurissen en Janneke van Amsterdam de leukste bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels voor kinderen, maar de gids bevat ook veel leuke weetjes en achtergrondverhalen over de Barcelona en haar inwoners. Ouders vinden in KidsKompas Barcelona een schat aan praktische informatie over o.a. het openbaar vervoer, verblijf en hoe een bezoek aan Barcelona betaalbaar blijft. KidsKompas Barcelona is op 1 september 2011 verschenen en maakt onderdeel uit van de reeks KidsKompas. Eerder verschenen ook KidsKompas Londen, KidsKompas Parijs en KidsKompas België.

Nieuwe editie
In 2005 verscheen de eerste editie van KidsKompas Barcelona. De huidige gids is een compleet herziene versie, zowel wat inhoud als opmaak betreft. Kinderen vinden in de gids antwoord op vragen als: waar vind ik het lekkerste ijsje van de stad, welke musea zijn een bezoek meer dan waard, wat eten ze eigenlijk in Spanje en wat mag er zeker niet in mijn reistas ontbreken? Ouders krijgen in de gids o.a. tips voor het vinden van een goed logeeradres, alle info over toeristenbussen, metro en tram, een overzicht van handige websites en uiteraard een uitgebreide beschrijving van alles wat er met de kinderen te zien en doen is in Barcelona.

De auteurs
Kinderpsycholoog Janneke van Amsterdam en journalist/vertaler Dagmar Jeurissen bundelden in 2002 hun krachten en startten Cheeky Monkeys, een uitgeverij van kinderreisgidsen. Met de reeks willen de auteurs laten zien hoe leuk een bezoek met kinderen aan een wereldstad kan zijn. KidsKompas is met name bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Na Londen, België en Barcelona verschijnt in 2012 KidsKompas Amsterdam. Cheeky Monkeys verzorgt de inhoud van de gidsen, maar geeft ze ook zelf uit. Naast Cheeky Monkeys runnen Jeurissen en Van Amsterdam sinds juni 2011 eveneens Buro Kakelbont, een communicatiebureau dat zich volledig richt op kinderen en toerisme.

KidsKompas Barcelona, prijs: € 12,95, ISBN : 978-90-807641-0-1, bestellen: www.kidskompas.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.