Mondriaan in Rome

Mondriaan in Rome 11
Prinses Máxima opent donderdagmiddag 6 oktober een Mondriaan-tentoonstelling in het museum Complesso del Vittoriano in Rome. De expositie ‘L’Armonia Perfetta’ (Perfecte harmonie) toont werken van Mondriaan en Nederlandse tijdgenoten.
De tentoonstelling laat de ontwikkelingsgang van Mondriaan (1872-1944) zien. De bekende en minder bekende werken gaan van strikt figuratief (landschappen) via symbolisme, kubisme en abstract naar de bekende vlakken in primaire kleuren. Deze ontwikkeling wordt geïllustreerd met werken van andere Nederlandse kunstenaars, voorgangers en tijdgenoten, door wie Mondriaan zich liet inspireren, zoals Jacoba van Heemskerck, Jan Toorop en Bart van der Leck.
Op de expositie worden ruim honderd schilderijen en tekeningen uit het Gemeentemuseum Den Haag getoond, aangevuld met werken uit andere musea.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.