Oktoberfest in Europa-Park

Oktoberfest in Europa-Park 9

Bierfeest in pretpark


Met de kreet “O’ zapft is” wordt tijdens het traditionele Oktoberfest het eerste biervat aangeslagen. Het klinkt ook een drietal weekenden in Europa-Park als hier het typisch Beierse feest gevierd wordt. Bezoekers kunnen vanaf 23 september weer volop “Musi, Mass un a Menge Gaudi!” beleven in Duitslands grootste attractiepark.

Beieren-gevoel
Feestgangers zijn welkom in de feestelijk versierde Europa-Park Arena waar de blauwe en witte kleuren uit Beieren drie weekenden de boventoon voeren. Dirndls snellen voorbij, om de feestvierders aan lange tafels te voorzien van bier en Beierse lekkernijen: “Brezn” (krakelingen), “Obatzer” (kaassaus bij het brood), “Leberkäs” (leverkaas), “Haxn” (schenkel) en “Schmankerl-Platte” (een plankje met Beierse specialiteiten). Een tot de rand toe gevulde pul (Mass) met origineel Oktoberfestbier mag natuurlijk niet ontbreken, evenals de scherpe “Radi-Spiralen” (radijsjes) en de os aan het spit. Voor “Musi” (muzikale ondersteuning) zorgt een Münchner blaasorkest.

3 weekenden
De oktoberfeesten gaan op 23 september van start. Op de openingsavond is er een afwijkend programma met o.a. Tony Marshall en Reiner Kirsten. Overige dagen: 24 en 30 september, 1, 2, 7 en 8 oktober. De zaaldeuren gaan om 18.00 uur open. Op zondagmorgen (ook op maandag 3 oktober: vrije dag in Duitsland) kan men om 10.00 uur gratis deelnemen aan het Frühschoppen.

Buona notte
Het plezier (“Gaudi”) duurt tot in de kleine uurtjes, maar dan wordt het tijd om een bed op te zoeken. Europa-Park beschikt over een viertal hotels, allemaal aan de rand van het park gelegen. Alle hotels hebben 4 sterren. De thematisering die tot in details is doorgevoerd zorgt ervoor dat gasten zich in een Portugees klooster (Santa Isabel), een Spaans kasteel (Castillo Alcazar), een Spaans landhuis (El Andaluz) of La Bella Italia (Colosseo) wanen. Ook de zwembaden en wellness-voorzieningen zijn helemaal in stijl.

Meer informatie
Een toegangsbewijs voor een van de Oktoberfest-avonden kost € 30 (inclusief consumptiebonnen ter waarde van € 17). De entreeprijs voor het park bedraagt € 36. Overnachten kan vanaf € 66 per persoon, kinderen € 43,50. Meer informatie op www.europapark.nu of via 0049-1805/788997.
Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.