Ondernemende varkentjes in Emmen

Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman


Dierenpark Emmen is drie halsbandpekari’s, afkomstig uit de dierentuin van Wuppertal, rijker. Halsbandpekari’s zijn bijzonder leuke varkentjes, die in het wild een groot verspreidingsgebied in Amerika hebben. Ze komen voor van Argentinië in het zuiden tot in Texas in het noorden. In Zuid- en Midden-Amerika zijn het bewoners van tropische regenwouden, in Noord-Amerika daarentegen leven ze in woestijnachtige gebieden. Hun eten is daar ook aan aangepast. In Zuid-Amerika eten ze knollen, vruchten en noten, terwijl ze in Texas vooral cactus op het menu hebben staan.

De eerste kennismaking met hun nieuwe onderkomen in Emmen was van korte duur, want binnen de kortste keren hadden de pekari’s een uitweg uit het verblijf gevonden. De verzorgers wisten de ondernemende varkentjes snel weer in hun nachtverblijf terug te brengen. De afscheidingen in het buitenverblijf zijn inmiddels aangepast, maar extra toezicht van een dierenverzorger krijgen ze voorlopig nog wel. De varkentjes blijken namelijk goede klimmers en zijn ook nog eens niet bang voor water. Het blijft voorlopig spannend voor de verzorgers van de pekari’s.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.