Ontdek de Provence op de fiets

Fietsen door Frankrijk


De Vaucluse biedt, naast de Mont Ventoux voor de uiterst sportievelingen onder ons, verschillende kleine landweggetjes die ook geschikt zijn voor recreatiefietsers en families. Het fietsen is enorm populair in het gebied, en het is de beste manier om de natuur te ontdekken. Het departement is namelijk rijk aan prachtige landschappen en reliëf. En ook het klimaat is uitermate geschikt om te fietsen, zowel in het voor- als najaar. De speciale site www.provence-a-velo.com / www.provencecycling.com biedt alle informatie hierover.

In het gebied zijn 33 fietsroutes te vinden, waarvan meer dan de helft bewegwijzerd is. Binnenkort krijgen alle routes bewegwijzering. Langs het parcours bevindt zich een netwerk van horecabedrijven en toeristische instellingen die zijn aangesloten bij het label “Provence à Vélo”. Zij bieden verschillende diensten aan fietstoeristen in de regio. Zo zijn er onder andere hotels, chambres d’hôtes, campings, wijnkelders, cafés en kunstateliers langs de fietsroutes te vinden maar uiteraard ook fietsmakers en fietshuurders.

Het parcours voert over kleine wegen en rustige landweggetjes, waar fietsers weinig verkeer tegenkomen. Bij Châteauneuf du Pape en de Dentelles de Montmirail kan men bij de wijngaarden even pauzeren om één van de talloze wijnhuizen te bezoeken.

De Mont Ventoux op de achtergrond, de boomgaarden, de olijvenplantages, de wijngaarden en de lavendelvelden vormen het decor van de Vaucluse. Rondom Isle sur la Sorgue ontdekt men een groene regio, waar het smaragdkleurige water van de rivieren door de verschillende dorpjes stroomt.

Leuke ideeën voor uitstapjes in deze regio zijn onder andere een tocht van 236 kilometer door het Parc Naturel du Luberon, een fietstocht over de voie verte van de Calavon of één van de aangrenzende routes zoals “Ocres à vélo”.
Deze route doorkruist verschillende dorpjes en prachtige landschappen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.