Tip: Mountain Zebra National Park

Ook neushoorns zijn hier in het wild te zien.


Wie tijdens een rondreis door Zuid-Afrika in de Oost Kaap is, mag een bezoek aan het Mountain Zebra National Park eigenlijk niet overslaan. Hier kan men nog de met uitsterven bedreigde Kaapse bergzebra bewonderen in zijn natuurlijke leefomgeving. Ook een populatie bedreigde cheeta’s lopen in dit schitterende nationale park rond.

Het Mountain Zebra National Park ligt vlak bij Cradock in de droge Karoo van de provincie Oost Kaap in Zuid-Afrika. Kenmerkend zijn de uitgestrekte graslanden en diepe valleien. Het park is makkelijk toegankelijk. Steeds meer mensen weten dit nationale park te vinden waar het behoud van natuur en cultureel erfgoed voorop staan. Op het park is een restaurant, zijn er vergader faciliteiten en kan men kamperen op de aangrenzende camping.

Unieke wildlife
In het uitgestrekte gebied leven enkele unieke dieren die met uitsterven bedreigd worden: nog ca. 350 Kaapse bergzebra en ca. 30 cheeta’s. Onder begeleiding kan men hier een cheeta tracking doen om zo beter inzicht te krijgen in het leefgebied en de gewoontes van cheeta’s. In het park zijn verder buffels, zebra’s, wildebeast, diverse soorten antilopes, gnoe’s, aardwolven, de bateared fox en vele soorten vogels te bewonderen. Safari’s worden in de ochtend of late middag georganiseerd. Wie zelf liever achter het stuur zit, kan op eigen gelegenheid door het nationale park rijden.

Cultureel erfgoed
Op het gebied van cultureel erfgoed kan men hier nog de schilderingen van bosjesmannen zien, overblijfselen uit de Boerenoorlog, wandelen naar Salpeterskop om het prehistorische schaakbord te bewonderen en genieten van adembenemende uitzichten. Voor wie dit wil uiteraard met of zonder gids die alles kan vertellen over het park, de natuur en natuurlijk de geschiedenis.
Meer weten? Kijk dan op www.sanparks.org of op http://www.visiteasterncape.co.za/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.