Tomatengevecht levert 3 ton op

Tomatina. Photo: Flickr/Flydime


Het Spaanse Bunol bij Valencia spint garen bij het traditionele tomatengevecht, dat onlangs weer gehouden werd. De organisatie van het “feest”, waarbij de bezoekers elkaar met tomaten bekogeln, heeft de gemeente dit jaar zeker 100.000 euro gekost. Een groot deel van dat geld, 30.000 euro, ging naar de aanschaf van een recordhoeveelheid van 120 ton overrijpe tomaten. Volgens de gemeente is deze uitgave makkelijk te verantwoorden, omdat alleen al de verkoop van 45.000 souvenirs met tomaten de Spaanse gemeenschap jaarlijks zo’n 300.000 euro in het laatje brengt. Ook de overige uitgaven van toeristen in de dagen rondom het Tomatina-festijn compenseren de kosten van de gemeente ruimschoots, aldus een gemeentelijk woordvoerder na afloop van de 2011-versie van het festijn, dat ditmaal door zo’n 40.000 mensen bezocht werd. Tomatina, zoals het festijn heet, wordt altijd op de laatste woensdag van augustus gehouden.
Hier staat een foto-overzicht van het tomatenfeest van dit jaar.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.