Twintig tips voor dit weekend

Twintig tips voor dit weekend 9

Hè, hè, lekker hoor, het seizoen gaat weer beginnen. Dat betekent weer volop keus aan activiteiten voor het weekend. De redactie heeft een selectie van twintig opmerkelijke/leuke activiteiten voor het weekend van 4 en 5 september 2011 voor je verzameld. Van Drakenboten-wedstrijden (die komen steeds vaker voor!) tot de mogelijkheid om de Forten rond Amsterdam te bezoeken.

 1. Met de Airbornewandeltocht wordt voor de 67e keer stilgestaan bij de Slag om Arnhem 1944. Het is volgens de organisatie het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld met circa 34.000 wandelaars uit vijftien landen
 2. Wie tussen Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek en Dieren dit weekend opeens een rookpluim ziet: Daar wordt het Stoomtreinfestival “Terug van Toen” gehouden.
 3. De Eerste Hollande Drakenboot Club is deze twee dagen gezellig in de weer met zijn bijzondere schepen, onder andere met een internationale wedstrijd.
 4. Dat de ANWB ook wel eens wat anders doet dan banden plakken en je op weg helpen tijdens je vakantie blijkt met het nieuwe evenement ANWB Live: Een festival voor leden in Den Haag met optreden van Di-Rect en Kane.
 5. Na dit weekend zijn alle basisscholen in Nederland weer ‘back in bussiness’. Wie een laatste kans wil aangrijpen om nog even lekker uit te waaien en het vakantiegevoel vast te houden zou naar Vlieland kunnen afreizen. Daar wordt het kunst-, film- en muziek-festival Into The Great Wide Open gehouden.
 6. Liefhebbers van auto’s kunnen in Assen (dus niet alleen motoren…) aan hun trekken komen. Daar wordt namelijk de Rode Kruis Eenden Rally gehouden. Dat moet een boeiend aanblik opleveren tijdens een 150 km lange toertocht voor Citroëns 2CV door Drenthe.
 7. Kortenhoef is al jaren het centrum voor palingrokers. Daar wordt ook dit jaar weer het NK Palingroken gehouden. Om 17 uur is zaterdagmiddag bekend wie de lekkerste paling kan roken!
 8. Het is in september de Forten + Stellingenmaand. Oftewel: U bent welkom om een kijkje te nemen in de historische verdedigingswerken die dit land rijk is.
 9. Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Prins Bernhard wordt in Apeldoorn het Koninklijk Apeldoorn Ballongala gehouden (slotdag)
 10. Den Haag houdt onder de noemer “Zie dubbel zoveel” een museumnacht, waarbij niet alleen musea, maar ook allerlei culturele instellingen tot diep in de nacht zijn geopend.
 11. In dezelfde stad wordt ook het Haags Uitfestival gehouden: straattheater, amateurkunst en informatiemarkt mbt komende culturele seizoen.
 12. De slechtste zomer in honderd jaar, maar toch willen ze in Middelburg graag de nazomer vieren. Daar wordt het Zeeland Nazomerfestival 2011 gehouden.\
 13. ‘Radio en televisie van dichtbij in de mediastad’ is het thema van het Hilversum Media Festival, waarbij het mogelijk is presentatoren van bekende programma’s tegen het lijf te lopen.
 14. In Rotterdam houden ze de 34e Wereldhavendagen met als thema’s ‘De haven smaakt naar meer’ en ‘100 jaar China in Rotterdam’
 15. Omdat het op 31 augustus 100 jaar geleden was dat Anthony Fokker met zijn Spin boven Haarlem vloog houden ze in die stad het Fokker Spin Centennial Festival met o.a.tentoonstelling, symposia, luchtvaartmarkt en vliegdemonstraties.
 16. Bierfestival ‘Bruisend Apeldoorn’ 2011 op zondagmiddag: met diverse brouwerijen, theater, muziek, kinderdorp en megaterras.
 17. Het is de tijd van de bloemencorso’s. Zundert laat gedurende twee dagen in optochten zien wat voor moois je kunt maken met bloemen.
 18. Utrecht houdt het 30e Festival Oude Muziek Utrecht. Thema: Roma–città eterna, 120 concerten met muziek van vroege Middeleeuwen tot late Barok
 19. Utrecht viert de opening van het cultureel seizoen verder met 250 voorstellingen in de stad tijdens een Uitfeest.
 20. Wie zondag in Breda opmerkelijk veel mensen met rood haar ziet lopen: Vrees niet, u bent nog helemaal helder. Daar wordt namelijk de zesde Roodharigendag gehouden.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.