Waaghalzen in Zambia


Zwemmen vlakbij de Victoria Falls in Zambia? Het kan, als je je maar aan een paar regels houdt: Je moet het alleen doen in de periode tussen september en december, omdat het dan de droogteperiode is en de waterstand lager is dan de rest van het jaar. De plek waar we het hier over hebben staat bekend onder de naam “Devil’s Pool’ en dat komt omdat het om een gevaarlijke plek gaat om te zwemmen. Vlakbij gaat het kolkende water met enorme vaart de diepte in. Op deze plek is echter een bassin met een rand die voorkomt dat je naar beneden valt of meegezogen wordt door het snelstromende water. Het ‘natuurlijke zwembad’ is te bereiken vanuit Livingstone Island aan de Zambiaanse kant van de Zambezi-rivier. Hier onder een reportage van meisjes die onder begeleiding van gidsen naar de bewuste plek gaan.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.