‘Wildkamperen’ op ruig Guernsey

'Wildkamperen' op ruig Guernsey 8

De kust van Guernsey.


Het Kanaaleiland Guernsey verwelkomt zijn eerste eco camping. Deze duurzame camping biedt de gasten een ‘true west coast experience’ waarbij de natuur centraal staat. Deze zogeheten wildcamping is de eerste eco-camping en eco-accommodatie op het eiland met tipi’s waarin gasten kunnen verblijven en luxe badkamer faciliteiten. Gasten hebben de keuze uit twee concepten, Barefoot Canvas en Simple Luxury. In beide gevallen is de tent al opgezet op een mooi en door heggen afgeschermd stuk grond. Barevoot Canvas vereist dat gasten zaken voor dagelijks gebruik meenemen terwijl bij Simple Luxury de klant alleen maar een koffer hoeft te pakken. Kookgerei, bedden en beddengoed; aan alles is gedacht. Er zijn twee soorten tipi’s met elk een verschillende ligging en stijl.

De camping komt voort uit een nieuw duurzaam project op het eiland genaamd WildGuernsey. Dit project biedt een interactieve ervaring waarbij verschillende op maat gemaakte pakketten en activiteiten worden aangeboden, zoals zwemmen, snorkelen, surfen, fietsen, wandelen, vissen en kajakken. Het biedt ook een verscheidenheid aan lokale producten die alleen op Guernsey te vinden zijn. WildGuernsey demonstreert ook hoe duurzaam te leven en moedigt gasten aan om te genieten van het eiland zonder auto, door het aanbieden van gratis fietsverhuur en openbaar vervoer. Op deze manier kunnen plekken op het eiland bezocht worden die met de auto snel worden gemist en het is gezond en duurzaam.
De camping zelf is gelegen op een van de rustigste plekken van Guernsey met een prachtig uitzicht op de zee en directe toegang tot het strand.

Tot nu toe was Guernsey geen voor de hand liggende kampeer bestemming omdat caravans niet toegestaan waren op het eiland. Daar is deze zomer voor het eerst verandering in gekomen. De campings Vaugrat en Fauxquet Valley hebben hun deuren geopend voor mensen met een eigen caravan. Meer informatie over WildGuernsey op http://wildguernsey.wordpress.com/

Guernsey en de zustereilanden Herm, Sark en Alderney ontvangen elk jaar een groeiend aantal Nederlandse bezoekers. De meeste van hen arriveren met de directe Cityjet charter, die wordt uitgevoerd door de touroperators Sunair en Buro Britain. Ook ontvangt het eiland bezoekers per eigen vervoer via de ferry van Condor Ferries vanuit het Franse St. Malo. Vanuit Düsseldorf vliegt Air Berlin direct naar deze bestemming en er zijn tevens mogelijkheden vanuit Antwerpen (in de zomer met Cityjet/Buro Britain) en via Londen Gatwick en Southampton.

Niet alleen het belastingklimaat is hier aangenaam, de Caribische golfstroom die hier passeert zorgt voor een zeer mild klimaat en daardoor een uitbundige subtropische flora. Guernsey is autonoom, maar verbonden aan de Engelse kroon. Het ligt echter veel dichter bij Frankrijk in de baai van St. Malo. Het resultaat is een bijzondere Frans/Britse mix. De eilanden zijn allemaal ongerept, maar de autoloze eilanden Herm en Sark spannen de kroon als paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Algemene toeristische informatie over Guernsey op www.visitguernsey.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.