Wintersport- en verwenvakantie

Het autovrije centrum van Seefeld.


Een wintersport- en verwenvakantie in een? Dat kan onder andere gerealiseerd worden in het AlpenMedHotel Lamm, dat ligt in het centrum van gezellig en een tikkeltje mondain Seefeld in Oostenrijk. Een prettig verblijf wordt mogelijk door een wellness- en medisch centrum met vele mogelijkheden zoals sauna, fitness & beauty, massage en cryotherapie onder medisch toezicht.

Op de eerste verdieping van AlpenMedHotel Lamm bevindt zich het wellness- en beautygedeelte. Een bijzonder zwembad met massagegolven staat tot ieders beschikking. Er kan vrij gebruik worden gemaakt van de compleet uitgeruste fitnessruimte en in een ruime kamer staan verwarmde waterbedden en ligstoelen om totaal tot rust te komen. Eveneens zijn er een sauna en Turks bad. Het beautycentrum biedt een uitgebreide keuze aan massage- en beautybehandelingen. Getrainde schoonheidsspecialisten geven wat de gast wil aan gezichtsbehandelingen, lichaamsmassages, manicuren en pedicuren, lichaamspeelings, behandelingen met modderpakkingen en permanente make-up.

Uniek voor een Oostenrijks hotel is de medische afdeling van AlpenMedHotel Lamm met de zogenaamde cryotherapie, ook wel “de koude waarheid” genoemd. Cryotherapie is voortgekomen uit een veel gebruikte techniek bij sportletsels om bloedingen te stelpen, ontstekingen tegen te gaan, of pijn na een schok te verminderen door gebruik van de ‚magische’ spons, koelspuitbussen of –zakken. In het medisch centrum van het hotel zijn hiertoe ‚hypotherme caissons’ ontwikkeld. Alvorens de cryotherapie te volgen wordt er een uitgebreide medische controle verricht door de hotelarts Frau Dr. Eva Dirnberger.

In zwemkleding met schoenen, sokken en handschoenen aan en voorzien van een gezichtsmasker en haar/oorband ondergaat men deze therapie.
Eerst betreedt men een compartiment van -10°C voor een verblijf van circa 10 seconden, vervolgens gaat men naar een compartiment van -60°C om ten slotte 1 tot maximaal 3 minuten bij een temperatuur van -110°C rond te wandelen in het laatste compartiment. Vanzelfsprekend geschiedt deze therapie onder toezicht met vooraf en na afloop een uitgebreide bloeddrukcontrole.

Deze therapie biedt volgens de Oostenrijkers verlichting van reuma- en artroseklachten, chronische gewrichts- en wervelkolom-klachten, eczeem, auto-immuunziektes, zoals psoriasis en andere chronische pijnen. Ook werkt de therapie prestatie verhogend, immuniteit versterkend, stress reducerend en vitaliserend. Na dit ‘koude bad’ dient men vijftien tot twintig minuten onder een deken te gaan rusten op de verwarmde waterbedden.

Seefeld
Op veertig treinminuten van Innsbruck ligt Seefeld. Het dorp groeide de laatste jaren uit tot een trekpleister voor langlaufers. Toch wordt de plaats tekort gedaan door het als langlaufdorp pur sang te betitelen. Seefeld ligt op 1.200 meter hoogte en vormt met de dorpen Leutasch, Mösern/Buchen, Reith, Scharnitz de Olympiaregion. Met een totaal van 48 kilometer aan piste en sneeuwzekerheid tot april zijn er voldoende ski- en snowboardmogelijkheden. Twee van de skigebieden liggen op loopafstand van AlpenMedHotel Lamm. Er liggen in deze regio 266 langlaufloipes.
Voor de wandelaar liggen er meer dan 140 kilometer aan wandelroutes klaar en sportliefhebbers kunnen zich vermaken met tennissen of zwemmen. Informatie: www.AlpenMedHotel.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.