190 km ruiterpad door België

Te paard!


Een perfect bewegwijzerd netwerk, veel groen en een prima randinfrastructuur: de grensstreek tussen de Antwerpse Kempen en Nederland vormt een geknipt decor om te paardrijden. Het ruiter- en mennetwerk Taxandria – 190 kilometer paden, met elkaar verbonden via knooppunten – verwent paardenliefhebbers. Het biedt inspiratie voor dagtrips of een korte vakantie met je favoriete viervoeter.

De grensstreek tussen de Antwerpse Kempen en Nederland heeft veel om ruiters en menners te charmeren. Met voorop het uitgesproken landelijke karakter en het vele groen, met bijzondere natuurgebieden als het Gewestbos in Ravels of de voormalige landloperskolonies van Merksplas en Wortel. Voeg daarbij het knooppuntensysteem en je krijgt een sterk product, meent Gilles Facon, manager Beleid & Ontwikkeling Toerisme Provincie Antwerpen: “Er bestond al een ruiterrouteaanbod in het noorden van de Kempen, maar we hebben de trajecten grondig herzien en fors uitgebreid. Het nieuwe ruiter- en mennetwerk Taxandria verbindt 190 kilometer zorgvuldig uitgekozen ruiterpaden in Baarle, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Turnhout en de aangrenzende gemeenten in Nederland. De bewegwijzering is volledig conform de richtlijnen van Toerisme Vlaanderen. Net als bij de populaire fiets- en wandelnetwerken stippel je met behulp van de overzichtskaart diverse trajecten langs de knooppunten uit. Onderweg houden de rechthoekige, bruin-witte bordjes met nummers je op het juiste pad.”

Gedroomde ruitervakantie
Toerisme Provincie Antwerpen mikt met de lancering van het netwerk onder meer op de vele ruiters in de eigen regio: de Antwerpse Kempen staan op het gebied van paardenhouderij en -liefhebberij aan de top in Vlaanderen. Toch wil het vooral meerdaagse verblijven stimuleren. Goed uitgeruste rustpunten, ruitervriendelijke logeeradressen en horecazaken met een hart voor paard en ruiter maken van de Antwerpse Kempen immers een gedroomde bestemming voor een ruitervakantie. Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme, legt uit: “Het netwerk biedt de mogelijkheid om vanuit je logeeradres meerdere gevarieerde trips uit te stippelen. De veelzijdige natuur en het mooie aanbod van ruitervriendelijke horeca creëren alle voorwaarden voor een geslaagde vakantie. We zijn ervan overtuigd dat we binnenkort ook heel wat Nederlandse ruiters en menners in de Antwerpse Kempen zullen mogen verwelkomen.”
De overzichtskaart van het ruiter- en mennetwerk Taxandria (6,50 euro) is te koop bij de toeristische infokantoren van bovenvermelde gemeenten. Online bestellen kan via www.antwerpsekempen.be.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.