5 x Duitsland kort

Nieuwe rage: staand peddelen op een surfplank.


Tip | Wijn op 51° noorderbreedte
Een van de minder bekende wijngebieden van Duitsland ligt onverwacht noordelijk: tussen Erfurt en Leipzig. Toch wekken de wijngaarden en de vele zonuren in Saale-Unstrut mediterrane associaties op. Dit voorjaar is de eerste etappe van de 90 km lange Goethe-fietsroute geopend. Goethe is hier alom aanwezig, al was het maar vanwege zijn dankbare citaat: “Het leven is te kort om slechte wijn te drinken”. De wijnboeren van Saale-Unstrut kennen hun klassiekers!

Stedentrip | Jugendstil in Darmstadt
Dankzij een groothertog die bezeten was van kunst, is Darmstadt , even ten zuiden van Frankfurt, het belangrijkste Duitse centrum voor jugendstil. Vooral de door hem gestichte kunstenaarskolonie Mathildenhöhe is met zijn bijzondere gebouwen een bezoek waard. Het gerestaureerde Zentralbad aan de Mercksplatz is een art-nouveau pareltje en beschikt over een lekker warm binnenbad en diverse sauna’s.

Actief | Peddelsurfen hype in Duitsland
Surfen is een hele kunst, maar peddelsurfen ofwel SUP (‘stand up paddle’) is na een korte training en wat oefenen voor vrijwel iedereen te doen. Peddelen kun je staand maar ook knielend of zittend. SUP is de nieuwste watersporthype in Duitsland en kan op vele plekken worden beoefend, van Rügen in de Oostzee tot de Beierse alpenmeren.

Wellness | Stijlvol strandhotel op Sylt
Met zijn eindeloze stranden en rietgedekte boerderijen is het mondaine eiland Sylt een geliefde vakantiebestemming in de Duitse waddenzee. Het nieuwe hotel Strand in het dorpje List valt op door zijn bijzondere architectuur en straalt met vijftien appartementen in Long Island stijl een ingetogen luxe uit. Een dagje ‘Schietwetter’? Geen probleem, de prachtige spa met zwembad, sauna en turks stoombad bevindt zich op slofafstand.

Lifestyle | Snacken in stijl
Dat lekker eten niet duur is, is een van de usp’s van Duitsland. Deze vernieuwende adressen mogen op het programma van een stedentripje niet ontbreken: holyfields in Berlijn (ultrahip interieur, bestellen per touchscreen), MoschMosch in Frankfurt, Keulen en Düsseldorf (Japanse noodlesoepjes met namen als ‘Seelenruhe’ en ‘Morgensonne’) en Vapiano in elke grote Duitse stad (pasta of pizza voor minder dan een tientje, bereid waar je bij staat).

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.