Alle wandelroutes door mooiste natuur

Alle wandelroutes door mooiste natuur 9
Nederland telt maar liefst twintig nationale parken. De Hoge Veluwe is bij veel mensen wel bekend. Maar de Utrechtse Heuvelrug is ook een nationaal park, net als de Oosterschelde, het hele eiland Schiermonnikoog en het gevarieerde Drents-Friese Wold. Met de Wandelatlas Nationale Parken brengt de ANWB ze alle twintig in kaart.

De atlas maakt zo de mooiste natuur van Nederland voor iedereen bereikbaar. De routes voeren door heel Nederland, met wandelingen over Texelse stranden en door de Biesbosch, kanoroutes in de Friese Alde Feanen en bijvoorbeeld duinwandelingen langs de Geheimroute. Soms gaan de routes zelfs de grens over, zoals op de Zoom-Kalmthoutse Heide.
De kaarten zijn uitneembaar zodat iedereen licht bepakt, met alleen de kaart van die dag, op pad kan. Een losse beschermhoes zorgt ervoor dat de kaarten ook bij slecht weer droog blijven.

Ieder park begint met een inspirerende beschrijving, tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Nationale Parken, en een overzichtskaart met routestartpunten. De routes zijn op de kaarten ingetekend. Dat zorgt voor overzicht en maakt het combineren van verschillende routes heel eenvoudig. Er zijn routes voor wandelaars, voor ruiters en voor kanoërs.

De ANWB Wandelatlas in het kort:

  • de mooiste natuur van Nederland in één map;
  • 20 nationale parken;
  • 214 uitneembare kaarten op schaal 1:25.000;
  • beschermhoes om losse kaarten mee te nemen;
  • 281 wandel- en kanoroutes en 780 km ruiterpaden;
  • alle langeafstandswandelpaden en streekpaden.
  • Het formaat van de ANWB Wandelatlas is 19 x 22 cm, het aantal pagina’s 224.

De ANWB Wandelatlas kost € 29,50 (ANWB-ledenprijs € 28,50). Is te koop bij de ANWB-winkel en in de boekhandel. De uitgave is ook online te bestellen, onder andere via www.anwb.nl/webwinkel.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.