Gratis attracties in Hongkong

Gratis Tai Chi-les op straat.


De Hong Kong Tourism Board (HKTB) heeft speciaal voor toeristen een vernieuwde versie gepubliceerd van de Engelstalige brochure Cultural Kaleidoscope met 11 attracties of lessen die een kijkje geven in een typisch Chinees gebruik. Het merendeel is gratis te bezoeken of te volgen. Hieronder vallen een tai chi les, de kunst van het theezetten, het verhaal achter feng shui, een kung fu les, inzicht in de genezende werking van Chinese kruiden en de geschiedenis van Hongkong.

Betaalde attracties zijn onder meer een boottocht in een authentieke jonk, een les in cake maken en een wandeling langs architectonische hoogtepunten. Tevens bevat de folder een overzicht van tientallen musea. Voor een gratis exemplaar van de brochure, stuur een e-mail naar [email protected] Meer informatie over Hongkong als vakantiebestemming is te vinden op de Nederlandstalige website www.discoverhongkong.com/dutch/.

Het Cultural Kaleidoscope programma vindt het hele jaar plaats op vaste tijdstippen door de week. Pagina 7 van de folder toont een handig weekoverzicht. Zo kunnen toeristen iedere maandag, woensdag en vrijdag tussen 08.00 – 09.00 uur een gratis tai chi (schaduwboxen) les bijwonen en van 16.00 – tot 17.00 uur een les thee zetten.

De folder beschrijft ook 27 musea die een bezoek waard zijn. Naast een korte beschrijving van de musea vindt men info over adres, openingstijden, bereikbaarheid met het openbaar vervoer en website. Tot de toonaangevende musea behoren het Hong Kong Museum of History, het Hong Kong Heritage Museum, het Hong Kong Space Museum, het Hong Museum of Art, het Hong Kong Science Museum, het Dr Sun Yat-sen museum en het Hong Kong Museum of Coastal Defence.

Voor wie meer dan één museum wil bezoeken loont de aanschaf van de Museumpas. Het kost nog geen € 3 en geeft toegang tot de zeven genoemde musea. Te koop bij de informatiebalies van de HKTB in Hongkong of bij de deelnemende musea.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.