Griezelen bij Nacht van de Nacht?

Griezelen bij Nacht van de Nacht? 9
Het is het weekend waarin we overgaan naar de wintertijd. Het geschuif met dat uur vergeet je zo door de Museumnacht te gaan of om door deel te nemen aan nachtelijke activiteiten in natuurgebieden. Er is in ieder geval genoeg te beleven in het laatste herfstvakantieweekend: Daarna gaat echt heel Nederland weer naar school (en aan het werk). Hier is de top 16 die bij elkaar te harken was:

 1. Landelijke Museumnacht, waarbij veel musea tot 2 uur ’s nachts open zijn. Ook allerlei natuurorganisaties houden in de nacht van zaterdag op zondag activiteiten.
 2. A’dam Antiquarian Book, Map & Print Fair
 3. Opening foto-expo DE jonge generatie Chinezen in Amsterdam
 4. Mega Mindy Show in Ahoy Rotterdam
 5. Definitie van Hiphop festival in Tilburg
 6. Opening tentoonstelling van Koert Stuyf: ‘No end to dreaming – New works of art’; met tekeningen, acrylschilderijen, fotografisch werk en installaties in Amsterdam.
 7. Monsters Ball, een Europese Halloween event; met 50 nationale en internationale artiesten in Den Bosch.
 8. Rainbow Warrior Festival, waarbij een bezoek aan het vlaggenschip van Greenpeace in Amsterdam gebracht kan worden.
 9. Expositie Venlo Vennelo Sablones: Twintig eeuwen wonen aan de Maas, geschiedenis van Venlo, van Romeinse nederzetting tot wederopbouw. In Venlo te zien.
 10. Aftrap 1e Wintertijd Challenge: sportief evenement met hardlopers, zwemmers en schaatsers tijdens wisseling van zomertijd naar wintertijd in Eindhoven.
 11. Literair festival Schrijversblock in Almere: twintig schrijvers treden op bij 20 Almeerse gastgezinnen thuis; met oa schrijvers Joost Zwagerman, Ronald Giphart, Conny Braam, Tomass Ross en Marja Pruis .
 12. Open dag Instituut voor Nederlandse Lexicologie in Leiden ter gelegenheid van Oktober Kennismaand; over bewegingen van de taal.
 13. Start van de waterweek: Opening klimmuur ‘Klim boven zeeniveau’ om te symboliseren dat het laagste punt
  van ons land ruim 6 meter beneden NAP ligt; start door sportklimmer Casper ten Sijthoff en Jeugddijkgraaf Bart Bongaards.
 14. Slotdag Leids Film Festival
 15. Slotdag Kunst10daagse: meer dan 200 kunstenaars exposeren op diverse locaties in Bergen.
 16. Landelijke dag van de stilte met diverse activiteiten in Nederland en België.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.