Caravan & Camper van het jaar


De winnaar van de titel “Caravan van het Jaar 2012” is de Hobby Premium. De Carthago C-Tourer van de Duitse firma Carthago is tot “Camper van het jaar 2012” verkozen. Deze jaarlijks uitgereikte vakjuryprijs is een initiatief van de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen.

Bij de winnende caravan was de jury vooral te spreken over de verrassende combinatie van design en betaalbaarheid. De Hobby Premium is daarmee komend jaar volgens de jury hét visitekaartje van de caravanindustrie. “Niet eerder slaagde een fabrikant er zo goed in om een caravan te creëren, waarmee eenieder gezien wil worden”, aldus de jury. “Bovendien zet de Premium nieuwe maatstaven, als het om betaalbaarheid en techniek gaat. De prijs, 18.000 duizend euro, geldt als ‘betaalbaar’, zeker voor een caravan van dit kaliber. De bouwwijze, die Hobby speciaal voor de Premium ontwikkelde, heeft in een gestroomlijnd model geresulteerd. Andere opvallende eigenschappen zijn de energiezuinige verlichting en een zelfstellende reminrichting.” Elk jurylid nomineert drie kandidaten. De Hobby Premium vergaart bij deze editie de meeste punten, gevolgd door de Dethleffs Tourist.

De vakjury van de verkiezing ‘Caravan van het Jaar 2012’ bestaat uit: Frits Ronner, namens de Nederlandse Caravan Club, Niek Schenk, namens het Algemeen Dagblad, Paul Descamps, namens Vakantiekriebels, Willem Laros, freelance kampeerjournalist, Aad van der Poel, namens de Kampeer & Caravan Kampioen.

In eerdere edities van deze verkiezing ging de titel naar: 2011 Fendt Tendenza, 2010 Bürstner Averso Plus, 2009 Hobby La Vita/Bionda, 2008 Eifelland Deseo Lifestyle, 2007 LMC Innovan, 2006 Adria Action, 2005 Avento Grand Tourismo

Camper van het jaar
De Carthago C-Tourer van de Duitse firma Carthago is tot “Camper van het jaar 2012” verkozen. De vakjury roemt de opvallende strakke bouwwijze van deze houtvrije camper en de innovatieve ideeën voor ruimtebesparing. De consument krijgt met de C-Tourermodellen veel waar voor z’n geld, aldus de vakjury. Carthago brengt de C-Tourer als integraal, halfintegraal en halfintegraal t-plus met volop nieuwe ideeën zoals het dwars geplaatste tweezijdig vrijstaande bed in indeling 142QB. Ook nieuw zijn de zelf ontwikkelde vergroting van de koelkast in indeling 143 en de ‘in een bed verstopte’ keukenuitbreiding.

De camper heeft strakke aluminium sandwichpanelen voor de wanden, de vloer en het dak, met op het dak aan de buitenzijde hagelbestendig polyester. Alles is houtvrij, zonder schroeven verbonden aan aluminium profielen. Het aluminium in het interieur zit verstopt achter geluidabsorberende zachte wandafwerking. In de winter zorgt de ‘klimaatvloer’, een holle bodemruimte voor verwarming en installaties, voor extra comfort. Met name in de in Nederland populaire halfintegraal tot 3,5 ton is het laadvermogen ruim voldoende.

De toekenning van deze vakjuryprijs ‘Camper van het Jaar 2012’ , is een initiatief van ANWB / Kampeer & Caravan Kampioen. In de verkiezing weegt de jury alle campermodellen mee die in dat jaar nieuw of (sterk) vernieuwd zijn.

De vakjury bestaat uit: Wim de Roos, ANWB Kampeer en Caravan Kampioen (Voorzitter), Niek Schenk, autojournalist, Kees Witvliet, freelance camperjournalist (CamperCake).

Eerdere Campers van het Jaar: 2011 LMC Explorer I 698 G, 2010 Chausson Welcome Sweet, 2009 Dethleffs Globeline T6813,
2008 Hobby Van Exclusive.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.