Hoogerland bij Bike Motion

Hoogerland bij Bike Motion 9

Hoogerland met op de achtergrond een van de spannende oefenroutes.


Nagenoeg alle toonaangevende merken sportieve fietsen hebben zich verzekerd van standruimte op de komende editie van Bike MOTION Benelux 2011, van vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober in Jaarbeurs Utrecht. Het wordt drie dagen lang genieten van de nieuwste collecties race-, trekking- en toerfietsen en van een keur aan wieleractiviteiten. Bovendien krijgen de bezoekers de kans de top van de wielersport ontmoeten. Zaterdag is de Italiaanse ex-wielertopper Mario Cipollini van de partij op het Italië Paviljoen in hal 11. De voormalige supersprinter is de hele dag present bij exposant NGB Europe. Een speciale gast op de beurs is Johnny Hoogerland, de renner van Vacansoleil die na een dramatische valpartij in de afgelopen Tour de France uitgroeide tot de held van de ronde. Hoogerland belandde in de negende etappe in het prikkeldraad maar haalde glorieus Parijs, ondanks diepe snijwonden die met 33 hechtingen moesten worden gedicht. De fans kunnen Johnny zaterdag vanaf 10.00 uur persoonlijk ontmoeten tijdens een signeersessie in hal 9 op de Tehava stand.

Fietsvakanties
Bike MOTION Benelux vindt plaats in hal 9 tot en met 12. In totaal 600 merken sportieve fietsen zijn bijeengebracht, alle mogelijke accessoires en kleding voor het nieuwe seizoen. Daarnaast zijn er tientallen aanbieders van fietsvakanties, sporttraining en –voeding. In hal 8 wordt tegelijkertijd het gloednieuwe event E-BikeXperience gehouden met een compleet overzicht van elektrische ondersteunde tweewielers.

Wereldprimeur
Een wereldprimeur op Bike MOTION Benelux is de spiksplinternieuwe full suspension fiets van Mark Lynskey in hal 9. Vers uit de USA wordt deze bike in Utrecht voor het eerst aan het publiek getoond. Lynskey zelf geeft uitleg over deze PRO29 FS, waarvan het frame inclusief demper onder de 2500 gram uitkomt. Op Lynskey’s Youtube kanaal wordt de fiets al kort voorgesteld: http://www.youtube.com/user/LynskeyPerformance.

Rock ‘n’ Roll BMX jam
Ook op het gebied van sportieve actie is op Bike MOTION Benelux het nodige te beleven, zoals wedstrijden BMX, een hard groeiende sport. BMX-ers uit heel Europa reizen af naar Utrecht om hun kunsten te vertonen. BMX Distributeur SC Distribution uit Amsterdam bouwt op het Activiteitenplein in hal 12 een Paviljoen waar zowel professionele als amateur BMX-ers gaan strijden om een prijzenpot. Op zaterdag betreden de professionals het strijdperk tijdens de Rock ‘n’ Roll BMX jam met grote namen aan de start. Op momenten dat er geen wedstrijden bezig zijn geeft het Soulcycle BMX team workshops en demonstraties.

Pump track en Wielercafé
Andere activiteiten op Bike MOTION Benelux zijn onder andere de ‘pump track’, een zandparcours in hal 12 waar liefhebbers zich op de fiets kunnen uitleven en het Wielercafé in hal 9, een boekenwinkel met boeken op het gebied van sportief fietsen, wielrennen en mountainbiken. Op vrijdag om 15.00 uur lezen Nynke de Jong en Marijn de Vries hier voor uit hun boek Vrouw en Fiets.

LIVESTRONG
In de naastgelegen stand laat het Nederlandse LIVESTRONG team zien welke goede initiatieven deze organisatie ontplooit. Bezoekers kunnen meedoen aan een wedstrijdje ‘virtual reality’ fietsen en een toptijd zien te realiseren op het parcours van o.a. de Amstel Gold Race met kans op een Nike/LIVESTRONG prijs. Op gezette tijden zijn bekende renners in de stand aanwezig voor een Meet & Greet. Ook het Holland Sport Wielerbaan, in de doorloop tussen hal 11 en 12, ontbreekt niet op Bike MOTION Benelux.

Fixed gear
Hoe maak je van een oud racertje een fixed gear fiets? Op de stand van cycle|recyle op het Activiteitenplein in hal 12 worden afdankertjes omgebouwd tot strakke koeriersfietsen. Voor wie liever voor een kant en klare fixed of single speed kiest, zijn er de ready mades: de crème de la crème van dit type fietsen wel te verstaan. Fashionistas gestoken in vintage wielerkleding geven uitleg over de subcultuur van de fixed gears die sportiviteit, behendigheid, life style en fashion op geheel eigen wijze combineert. Ook is te zien hoe je wielen onderscheidend spaakt, radiaal, twisted of bloempatroon, het kan allemaal.

Snelheidsrecord
Van een heel andere orde is de hightech aerodynamische ligfiets Velox in hal 9 waarmee studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam het Europees snelheidsrecord veroverden. Ligfietser Sebastiaan Bowier spurtte met dit ontwerp in de woestijn van Nevada naar een snelheid van 129,61 km per uur. Verreweg de belangrijkste succesfactor van deze fiets is de aerodynamica. De Delftse studenten ontwikkelden de futuristische tweewieler van slechts 20 kg met behulp van windtunnels, computersimulaties en testopstellingen. De selectie van de beste fietser en de optimale racevoorbereidingen was in handen van studenten Bewegingswetenschappen van de VU in Amsterdam. DSM ontwikkelde de ketting die met minimale weerstand enorme krachten kan verwerken.

50.000ste lid NTFU
Zondag 16 oktober tijdens de Bikemotion Benelux viert de NTFU dat de magische grens van 50.000 aangesloten wielersporters is bereikt. Om 10.30 uur wordt op de stand van de NTFU in hal 10 (E036) het 50.000e lid van harte welkom geheten door Gerard Dielessen, directeur NOC*NSF, en NTFU-voorzitter Dick Kik.

Kortingskaartjes
Voor openingstijden, toegangsregeling en kaartjes met korting zie www.bikemotionbenelux.nl of www.ebikexperience.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.