Jong grut kijken in Overloon

Jong grut kijken in Overloon 11
In Zoo Parc Overloon heeft een verlate geboortegolf plaatsgevonden! Hoewel gewoonlijk het voorjaar het seizoen van nieuw leven is, is deze herfst opnieuw veel jong grut te bewonderen in het dierenpark. Zo zijn de afgelopen weken zes Indische antilopen bevallen van een gezond jong. Zowel de moeders als hun kroost verblijven op de Maidan en zijn daar goed zichtbaar. Voor de oplettende bezoeker is te zien dat ook op de Outback, bij de wallabies en kangoeroes, enkele trotse moeders rondspringen; uit verschillende buidels steekt regelmatig een pootje of een kop. Het vicuñajong dat enkele weken geleden onverwacht ter wereld kwam, is ook goed zichtbaar terwijl het nieuwsgierig haar omgeving verkent.

Wie in de herfstvakantie een bezoek brengt aan Zoo Parc Overloon kan tot en met 30 oktober kennis maken met een afwisselend activiteitenprogramma met activiteiten als een theatervoorstelling, poppenkast, schminken, Zoo Times en de Beestenboelkar.

Bij Zoo Times krijgen kinderen antwoord op vragen als waarom ringstaartmaki’s stinkgevechten houden, hoeveel duizenden mieren een reuzenmiereneter per dag naar binnen slobbert en hoe mooi gibbons kunnen zingen. Deze informatie wordt gegeven door de dierenverzorger. Wie zelf veel van dieren weet kan zijn kennis testen met de ZooQuest.

In het theater is in de herfstvakantie dagelijks om 13.00 en 15.00 uur de Magic Zoo Show te zien; Ollie en Dizzy zetten hier een show neer. Om 11.30 en 13.30 uur is het theater te bezoeken voor de poppenkastvoorstelling.

Bij de Beestenboelkar kunnen kinderen zien hoe het schild van een schildpad er van binnen uit ziet en voelen hoe zacht de vacht van een kameel is. Hoe zwaar zou een gewei zijn en kun je echt het verschil horen tussen een veer van een emoe en die van een ara? Beestenboel staat in de herfstvakantie dagelijks van 13.30 tot 16.00 uur in het park.

Natuurlijk wordt er ook in de herfstvakantie geschminkt. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen kinderen zich laten omtoveren tot hun favoriete dier.

Openingstijden: oktober t/m april: 10:00 – 17:00 uur, mei t/m september 9:30 – 18:00 uur. Entreeprijzen: volwassenen € 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50. Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046
www.overloonzoo.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.