Logeren bij de kerstman


Iedereen weet dat in Fins Lapland de woning staat van de Kerstman. Binnenkort opent Santa’s Resort Kakslauttanen haar deuren in het 250 kilometer boven de poolcirkel gelegen Saariselkä. Ontmoet hier de Kerstman, zie het Noorderlicht en slaap in een glazen iglo in het vernieuwde resort.

Bij binnenkomst word je verwelkomd door de Kerstman zelf, terwijl zijn Elven rond rennen met warme drankjes en gemberkoekjes. Buiten kun je kennismaken met de legendarische rendieren van de Kerstman. Je kunt zelfs achterop de slede gaan zitten en je door de bossen laten vervoeren door Rudolph zelf.

De twintig glazen iglo’s in Igloo Village Kakslauttanen geven je een weids uitzicht over de Arctische sterrenhemel. Daarnaast bieden ze je de uitgelezen kans om het Noorderlicht te zien; liggend op je rug op een heerlijk bed in een comfortabele kamer. Wanneer het Noorderlicht aan de hemel verschijnt en je onverhoopt in slaap bent gevallen is er een belletje dat in alle iglo’s klinkt om je te waarschuwen. Je kunt er ook voor kiezen te wandelen door de omgeving, op jacht naar de Aurora Borealis.

Naast de glazen iglo’s beschikt Kakslauttanen ook over heuse sneeuw iglo’s. Deze zijn beschikbaar van december tot eind april. Daarnaast zijn er veertig houten lodges, voorzien van heerlijke bedden en naar goed Fins gebruik een eigen sauna.
Meer informatie: www.visitfinland.com en www.kakslauttanen.fi/en/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.