Oostenrijk klaar voor wintersport

Het is vanaf deze maand al mogelijk pistekilometers maken op de Tiroler gletsjers
Op de vijf Tiroler gletsjers geniet je van oktober tot mei van ski- en snowboard plezier. De Hintertuxer gletsjer, gelegen in het Zillertal, garandeert als enige gletsjer in Oostenrijk zelfs 365 dagen per jaar minstens 18 km aan geprepareerde pistes. Skiën in het najaar heeft als voordeel dat het relatief rustig is op de pistes. Daarnaast is de temperatuur aangenaam en zijn accommodaties veelal gunstig geprijsd.

Wie meerdere gletsjers wilt verkennen, schaft de vernieuwde ‘White 5’ gletsjerpas aan. Deze liftpas geeft toegang tot alle vijf de Tiroler gletsjers. De pas kost € 325,- per persoon en is tien dagen geldig in de periode 1 oktober 2011 – 15 mei 2012. De invulling van de dagen is naar eigen keuze. www.tirolergletscher.com

Enkele gletsjerfeesten:

  • 14 oktober 2011: ‘KTO Kaunertal Opening’, Kaunertaler gletsjer (1.273 – 3.108 m)
  • 14 oktober 2011: ‘O’zapft Oktoberfest’, Stubaier gletsjer (1.000 – 3.210 m)
  • 7 oktober 2011: ‘Maxxx Mountain Gletscherstart’, gletsjer Sölden-Ötztal (1.350 – 3.340 m)
  • 29 oktober 2011: ‘Tirols höchstes Gletsjerfest’, Pitztaler gletsjer (1.680 – 3.440 m)
  • Voor gedetailleerde informatie over de gletsjerfeesten zie: www.vakantie.tirol.at.

Tirol investeert miljoenen in verbetering en uitbreiding wintersportgebieden
Voor komend winterseizoen heeft Tirol fors geïnvesteerd in de uitbreiding en verbetering van pistes, liften, een dalstation en een SkiMovie afdaling.

De 4-persoons stoeltjeslift naar de Köningsleitenspitze wordt vervangen door een moderne 8-persoons gondel met stoelverwarming. Daarnaast is er in Zell am Ziller drie miljoen euro geïnvesteerd in de aanpassing van het dalstation van de Rosenalmbahn. Het dalstation is uitgerust met indoor kassa’s, een geïntegreerde skibusterminal, roltrappen bij de ingang, een sportshop, skiverhuur, skidepot en een bistro. Snowpark Kreuzwiese is uitgebreid met het Snakerun parcours, vol scherpe bochten, waves en jumps. Voor cross country skiërs is er een nieuwe hoogteloipe aangelegd van 2,5 km op de Königsleiten. www.zillertalarena.com

Kitzbühel
De 2-persoons stoeltjeslift Resterhöhe wordt vervangen en verlengd door een 6-persoons stoeltjeslift met sneeuwkap en stoelverwarming. Hierdoor komt ook de Moseralm sleeplift te vervallen. Voor extra comfort is de Hahnenkammbahn voorzien van stoelverwarming. Verder wordt de Familienstreif uitgebreid en zijn er kleine aanpassingen gedaan aan de Kaser-abfahrt. www.kitzbuehel.com

Tirol lanceert platform met winterarrangementen
De keuze voor een wintersportaccommodatie kan lastig zijn. Om deze keuze voor de consument te vereenvoudigen ontwikkelt de Tirol tourist board een nieuw platform met de beste reisaanbiedingen voor het winterseizoen 2011-2012. Het brede assortiment wordt onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals ‘wintersport voor actievelingen’ en ‘wintersport voor genieters’. Hierdoor vindt de consument gemakkelijk en snel de meest geschikte accommodaties en kan er direct een vrijblijvende offerte worden aangevraagd bij de hotelier. Goed om te weten: omdat er rechtstreeks wordt gewerkt met de accommodaties zijn de arrangementen extra scherp geprijsd! Het nieuwe platform is eind september 2011 gereed. www.vakantie.tirol.at/aanbiedingen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.