Overnachten in een mijn


Terwijl het slapen in een grot als een grote gruwel wordt gepresenteerd in de editie 2011 van Expeditie Robinson, wordt daar in Zweden anders over gedacht. Daar is het mogelijk om ondergronds als toerist te overnachten in een mijn. In het Zweedse Västmanland bevindt zich de Sala Silvergruva, een oude zilvermijn waar nu een hotel in gevestigd is. Logeren kan er in de huisjes waar vroeger de kompels sliepen. Avontuurlijk ingestelde gasten kunnen ook kiezen voor een suite 155 meter onder de grond. De kamer is bereikbaar via een lift in een oude mijnschacht. Gasten krijgen een rondleiding door een gids en worden achtergelaten met een mand met versnaperingen.

Tijdens de nacht blijft het hotelpersoneel bovengronds stand-by en kan met hen worden gecommuniceerd via de intercom.
Een overnachting in de ondergrondse suite kost 438 euro per nacht inclusief rondleiding. Klik hier voor de site:
http://www.salasilvergruva.se/en/

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.