Producten van Groene Hart

Producten van Groene Hart 9

Streekproducten uit het Groene Hart.


Op zaterdag 15 oktober wordt in de gewelven van Kasteel Woerden een culinaire markt van streekproducten gehouden. Op die dag vinden eveneens verkiezingen plaats van ‘Het Groene Hart Streekproduct 2011’en de aanmoedigingsprijs ‘’t Groentje’. Bovendien wordt in samenwerking met het AD/Groene Hart de publieksprijs ‘De Groene Hartendief’ uitgereikt. De deskundige jury’s staan onder leiding van gerenommeerde journalisten. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze dag ook inschrijven voor Kookworkshops met streekproducten in Kasteel Woerden.
Naar verwachting zullen vele producenten uit het Groene Hart hun favoriete streekproducten laten proeven aan de jury, waarin onder meer Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf en Robert Verwey, televisie kok van RTL4 zitting hebben.

De criteria waar de streekproducten aan moeten voldoen zijn de volgende:
Minimaal 51% van de samengestelde grondstoffen moet uit het Groene Hart afkomstig zijn.
Verwerking dient in het Groene Hart plaats te vinden.
Productie moet in het Groene Hart op duurzame wijze geschieden.

Deze criteria zijn ook van toepassing op de aanmoedigingsprijs ‘’t Groentje’ waar in ieder geval Wil Simons, culinair journalist van onder meer het Leidsch Dagblad/Alphen cc, in de jury plaatsneemt. Voor de publieksprijs ‘De Groene Hartendief’ is de jurering in handen van Hans Pfauth, freelance journalist AD/Groene Hart – rubriek ‘De Gouden Pollepel’.

Het Groene Hart is een groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is men in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede. Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser.

Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Er kan heerlijk worden gefietst, gevaren of gewandeld. www.groenehart.nl en www.groenehartkloppendhart.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.