Rwanda opent vogel-observatie routes


De Rwanda Development Board heeft in samenwerking met de Rwanda Birding Association, de Rwanda Tours & Travel Agencies en nabijgelegen lokale gemeenschappen drie nieuwe routes voor vogel-observaties geopend in het Bugesera district in het oosten van Rwanda.

In Rwanda zijn er zeven locaties met een totale oppervlakte van 274.535 hectare (ongeveer 10 procent van de omvang van het land) bestempeld als voornaam avifauna-gebied. Hiertoe behoren de 3 nationale parken (Volcanoes, Akagera en Nyungwe), Gishwati Forest en de moerasgebieden van Rugezi, Akanyaru en Nyabarongo. In deze natuurgebieden zijn meer dan 650 vogelsoorten te vinden.

De ontwikkeling van deze nieuwe routes is geheel in overeenstemming met het masterplan ‘duurzaam toerisme’ van de Rwandese overheid om de toeristische sector en het aanbod uit te breiden en gevarieerder te maken. Essentieel in deze samenwerking is de participatie van de lokale gemeenschappen in de buurt van de nieuwe routes, welke mede verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud. Daarnaast heeft de Rwanda Birding Association lokale mensen opgeleid tot kundige experts op het gebied van ornithologie.

Volgens onderzoek van de Rwanda Development Board is er groot potentieel aan inkomsten (naar verwachting $ 12 miljoen dit boekjaar) voor de lokale gemeenschappen, de particuliere sector en de Rwandese economie in het algemeen. Meer informatie is op te vragen bij de Ambassade van Rwanda in Den Haag: www.ambalahaye.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.