St. Maarten: beste water

St. Maarten: beste water 9
Op St. Maarten hebben Divi Little Bay Beach en Isle de Sol Yacht Club het Blauwe Vlag eco-label ontvangen. Tevens betekent dit dat St. Maarten de allereerste locatie in het Nederlands Caribische gebied is met een Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag wordt toegekend aan stranden en jachthavens die voldoen aan speciaal geselecteerde criteria met betrekking tot waterkwaliteit, veiligheid, service- en milieumanagement en milieu-informatie & educatie. Het programma is ontwikkeld om mensen bewust te maken van het milieu en om te zorgen dat inwoners, toeristen, jachthavens en het personeel van resorts en stranden rekening houden met het milieu tijdens hun activiteiten.

Het eco-label is een internationaal symbool van kwaliteit en wordt erkend door overheden, NGO’s en touroperators. Daarnaast word het gebruikt voor de promotie van de bekroonde stranden, jachthavens en bestemmingen.
‘Namens het St. Maarten Tourist Bureau en de milieubescherming in de Caribbean (EPIC), wil ik het management en personeel van het Divi Little Bay Beach Resort en Isle de Sol Yacht Club feliciteren met het behalen van hun Blauwe Vlag status,’ zegt May-Ling Chun, interim Director van het St. Maarten Tourist Bureau. ‘Wij moedigen beide locaties aan om door te gaan met het verder verbeteren en optimaliseren van hun inspanningen zodat de Blauwe Vlag nog vele jaren zal worden toegekend en natuurlijk dienen ze ook als het voorbeeld voor de rest van het eiland.’
Meer informatie St. Maarten: www.vakantiestmaarten.nl Het verkeersbureau St. Maarten Benelux: tel. +31 (0) 71 56 22 002

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.