Steden vatten in 1 woord

Steden vatten in 1 woord 9

Bij Berlijn denken we 'muur'.


Amsterdam is één met haar grachten, bij Barcelona denkt men aan Gaudi en Milaan is toch echt de shoppingstad bij uitstek. Dit blijkt uit associatie-onderzoek van reiswebsite StedenTripper.com onder 600 bezoekers, waarbij 25 Europese steden werden onderzocht.

De respondenten werd gevraagd om bij de 25 steden één woord te noemen, waarmee zij de betreffende steden associëren. Voorspelbare associaties, zoals Parijs als stad van de liefde en de Eiffeltoren, of Brussel en Manneke Pis, werden hierbij afgewisseld met minder voor de hand liggende combinaties. Zo werd Oslo gezien als duur, en denkt men dat Glasgow een grijze stad is.

“Het is apart om te zien welke vooroordelen mensen bij bepaalde steden hebben,” aldus onderzoeker Erik Lammers. Bij Moskou denken velen bijvoorbeeld meteen aan kou, terwijl het daar de hele zomer warmer is geweest dan in Nederland en Vlaanderen.”

Andere verbanden die door de respondenten werden gelegd zijn onder meer:
Antwerpen – Shoppen
Berlijn – De Muur
Londen – Big Ben
Reykjavik – Geisers
Wenen – Opera

De volledige onderzoeksresultaten zijn hier te vinden

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.