Tien gidsen in de race voor Wandeltrofee

Tien gidsen in de race voor Wandeltrofee 9

Idee voor een ideaal weekend: Lekker net over de grens wandelen in Duitsland.

In totaal tien titels maken nog kans uitverkoren te worden tot beste Nederlandstalige wandelroutegids van 2011. De jury van deze uitverkiezing heeft na een eerste selectie een lijst met de tien beste kandidaten vastgesteld. Op zaterdag 11 februari 2012, tijdens de achtste Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, vindt de feestelijke ontknoping plaats als de auteur of uitgever van de winnende gids de jaarlijkse Wandeltrofee krijgt uitgereikt.

De Wandeltrofee, een glazen kunstwerk, is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die daarmee het wandelen in binnen- en buitenland stimuleert. Het afgelopen jaar beoordeelde de jury in totaal 37 gidsen die tussen 1 oktober 2010 en 1 oktober 2011 in Nederland zijn verschenen en waarbij de route voor het grootste deel over Nederlands grondgebied loopt. Daarbij lette zij onder andere op de originaliteit van de wandelroute, wijze van beschrijving, indeling in etappes, vormgeving, kaartgebruik, leesbaarheid en de bereikbaarheid van start- en eindpunten met openbaar vervoer. Dat laatste is voor de jury een belangrijk punt. Ook zijn de routes nagelopen om ze ‘in het veld’ te testen.
Nominaties

In januari nomineert de jury drie titels uit de toptien van wandelgidsen. Op zaterdag 11 februari maakt zij de winnaar van de Wandeltrofee bekend tijdens het grootste beursevenement in Nederland voor fietsers en wandelaars.
‘LONGLIST’ Beste Wandelgids van het Jaar 2011
– in willekeurige volgorde –

 1. Wildlife wandelingen in Nederland
  uitgeverij: Gegarandeerd Onregelmatig
 2. Maas-Niederrheinpad tussen Maas en Rijn
  uitgeverij: Wandelnetwerk SP 10
 3. Wandelen buiten de binnenstad van Leiden
  auteur: Loek Heskes
  uitgeverij: Gegarandeerd Onregelmatig
 4. Schrijverspad Veluwezoom. Rhenen – Dieren
  auteur: Bert van Dorsten
  uitgeverij: Brussels Lof
 5. Noord-Hollandpad. Van Texel naar het Gooi
  auteur: Vladimir Mars
  uitgeverij: Open Kaart
 6. Op zoek naar grenspalen. Drenthe-Groningen-Duitsland
  auteur: Herman Posthumus
  uitgeverij: Van Gorcum
 7. Westerkwartierpluspad. Strunen langs baggels en baksteen
  uitgeverij: WSI Lettelbert
 8. Langs dorpen rondom de stad Groningen
  serie: ‘Groningen loopt’
  uitgeverij: Buijten & Schipperheijn Recreatief
 9. ANWB Herfst- en winterwandelingen
  uitgeverij: ANWB
 10. Grote Rivierenpad
  auteur: Sietske de Vet
  uitgeverij: Wandelnet, Streekpad 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.