Vorstelijke heropening museum Assen

Is er gelijkenis?


Koningin Beatrix opent woensdagmiddag 16 november het vernieuwde Drents Museum in Assen. Het museum heropent na een jaar van verbouwing en uitbreiding met een nieuwe tentoonstellingsvleugel. In de nieuwe vleugel is een openingstentoonstelling ingericht met als titel ‘De Gouden Eeuw van China’.

De Koningin bezoekt de openingstentoonstelling die een overzicht biedt van de culturele rijkdom van de Chinese samenleving ten tijde van de Tang-dynastie (618 – 907 na Chr.). Circa 150 voorwerpen van aardewerk, zilver, goud, glas en steen tonen het vakmanschap tijdens deze Gouden Eeuw van China.

De nieuwe museumvleugel is een ontwerp van architect Erick van Egeraat en huisvest een tentoonstellingsruimte voor internationale exposities. De transparante publieksruimte verbindt het moderne met het monumentale gedeelte van het museum. Door de vleugel deels ondergronds te bouwen is er een daktuin gerealiseerd die ook toegankelijk is voor het publiek.

Vanaf donderdag 17 november kan het publiek het Drents Museum weer bezoeken. Naast wisselende exposities biedt het museum een vaste collectie van archeologie, hedendaags realisme en kunst van 1885-1935.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.