Wellington wil winnen


Wat zijn de beste, gunstigste en spectaculairste vakantiebestemmingen van 2011? De experts van de Lonely-Planet-Uitgeverij hebben een Top-Tien-Lijst samengesteld en kozen Wellington in Nieuw-Zeeland op plaats vier in de categorie „Beste Stad“. Daarom deze keer overnachtingsadviezen van www.TravelEssence.nl in het levendige Wellington – alle op hun manier uniek en ver verwijderd van saaie cityhotels.

Ohtel
In Ohtel met slechts tien kamers vinden reizigers uit grotere steden een ontspannen boutiquehotel, dat niet hip en ook niet stijlvol wil zijn en het daarom misschien juist is. Retro gecombineerd met modern, klassiek 50er jaren uit Scandinavië, enkele unieke designstukken en flatscreens – hierop is geen eenduidige stijl van toepassing en heeft juist daardoor een charmant effect. De ligging is bovendien ideaal – de Oriental Bay ligt aan de voet van de Mount Victoria, bij het Waitangi Park en ook het indrukwekkende Nationaal Museum Te Papa.
In geen geval moet je het uniek verrassende ontbijt in het aantrekkelijke lobby-café mislopen!

Booklovers
Gastvrouw Jane Tolerton is journaliste en schrijfster en auteur van de historische biografie „Etty“ over Ettie Rout, die in de Eerste Wereldoorlog een safersex-campagne startte. Het boek kreeg de New Zealand Book Award. In 1999 kocht Jane het huis van de 94 jarige Thelma en renoveerde het liefdevol in Britse stijl. De benaming “B&B Lady” hoort zij liever niet („doet me herinneren aan een „comicfigur“) maar zij geniet van de balans tussen schrijven en toerisme. Jane is een boeiende gesprekspartner en haar ontbijt legendarisch. De Booklovers ligt centraal, niet ver van de levendige Cuba Street met talrijke cafés, restaurants en kleine boutiques.

Museum Hotel
Tegenover het Te Papa Museum aan de haven bevindt zich het Museum Hotel in het centrum van de kunst- en cultuurwijk van Wellington. Het museum zelf toont 66 verzamelingen van Nieuwzeelandse kunstenaars – een gevolg van de hartstocht voor de kunst van de hoteleigenaar Chris Parkin. Het design maakt een theatrale en luxueuze indruk. De geschiedenis van het gebouw is net zo indrukwekkend: in 1993 moest het plaats maken voor de bouw van het Nationaal Museum en werd het 120 meter verplaatst, dankzij een revolutionair transport- en opbouwprocédé. In het gerenommeerde restaurant “Hippopotamus” met romantisch uitzicht op de haven verwent chefkok Laurent Loudac zijn gasten met delikate Franse lekkernijen.

Meer informatie: www.TravelEssence.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.