Zeeland heeft zijn eigen glossy


De provincie Zeeland heeft een glossy onder haar eigen naam uitgebracht. Het magazine met de naam Zeeland richt zich op bekende en onbekende facetten van de bestemming Zeeland en wordt verspreid via boekhandels in Nederland en Vlaanderen. De glossy is een initiatief van Promotie Zeeland Delta, een samenwerkingsverband van de Zeeuwse VVV’s. Het eerste nummer is tijdens de officiële opening van het oesterseizoen, in het Holland Casino in Amsterdam, overhandigd aan topchef Robert Kranenborg.

Het magazine is gericht op de kwaliteitszoeker en levensgenieter. “Zeeland is niet alleen een fantastische vakantieprovincie, maar heeft veel producten die hier op aansluiten. Culinaire zilte en zoete zaligheden zoals de bolus, oester, kreeft, mossel, Zeeuwse tong en topkoks die het nog goed kunnen bereiden ook. Bijzondere culturele en artistieke evenementen en bezienswaardigheden. Traditionele klederdrachten worden benut en ontwikkeld tot hedendaagse modeproducten, gebruikt door bekende couturiers. Zeeuwse bedrijven leveren materialen voor wereldberoemde gebouwen in Dubai als Burj al Arab en Burj Khalifa. En de provincie heeft onderscheidende producten op het gebied van water en natuur. Een kleine provincie die grote daden verricht”, aldus de makers van het blad.

Thema’s in eerste editie
Verder melden ze: “In deze eerste editie van Zeeland besteden we onder andere aandacht aan de beroemde Zeeuwse oesters, een markant huis in Hoofdplaat, de comeback van de Zeeuwse knop, het jubileumjaar van de Oosterscheldekering en het Zeeuws Museum en de culinaire hoogtepunten van Pure C. U leest over de unieke Wijnboerderij De Kleine Schorre wiens wijnen worden geschonken in de business class van de KLM. Marjon de Hond vertelt over het weer in Zeeland. En de lezer wordt meegenomen naar Hong Kong voor een interview met de in Vlissingen geboren Richard Ekkebus die is onderscheiden met twee Michelin sterren voor zijn culinaire prestaties in restaurant Amber, gevestigd in het Landmark Oriental Hotel in deze bruisende wereldstad.” Meer informatie: VVV Zeeland.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.